Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Distribuirea alimentelor UE către persoanele defavorizate din Alba Iulia. Detalii pentru beneficiari şi grup de lucru la primărie

Publicat

distribuire alimente gratuite ue alba Pentru aplicarea programului operaţional “Ajutorarea persoanelor defavorizate” (POAD) prin care mai multe categorii sociale primesc alimente de la UE, la nivelul Primăriei Alba Iulia se va înfiinţa un grup de lucru cu 14 membri. Aceştia vor asigura buna desfăşurare a programului, beneficiarilor din oraş fiindu-le repartizate 9.136 de cutii ce vor fi distribuite în luna decembrie.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării CL Alba Iulia în şedinţa din 19 decembrie. În acest an, se distribuie câte două cutii pentru fiecare beneficiar, pe baza cupoanelor transmise de către Ministerul Fondurilor Europene sau pe bază de liste suplimentare întocmite la primării.

O cutie conţine următoarele alimente: făină albă de grâu (3 pungi de câte un kilogram), mălai (3 pungi de câte un kilogram), paste făinoase (o pungă de 400 gr), ulei (2 litri), zahăr (2 pungi de câte un kilogram), conservă din carne de porc (4 cutii de câte 300 de grame), conservă din carne de vită în suc propriu (3 cutii de câte 300 de grame), conservă de pate de ficat (5 cutii de câte 200 de grame).

Cum se distribuie alimentele

Pentru persoanele care deţin cupon, pachetele cu alimente re ridică pe baza acestuia şi a documentului de identitate. Reprezentantul primăriei va păstra cuponul, după predarea alimentelor.

Dacă, din diverse motive, persoanele care se regăsesc pe lista cu cei îndreptăţiţi la cupon nu au acest cupon (fie nu l-au ridicat sau l-au pierdut), reprezentanţii primăriei verifică datele de identitate (CNP) înscrise în liste şi în actul de identitate şi solicită semnătura persoanei pe lista respectivă.

Celelalte cazuri de persoane îndreptăţite la ajutoare alimentare vor fi trecute pe liste suplimentare, însă acestea vor primi ajutoarele doar după acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane şi a celor din liste.

În zilele în care are loc distribuţia de alimente, primăriile vor pune la dispoziţie un angajat al direcţiei de asistenţă socială care va răspunde întrebărilor persoanelor defavorizate şi le va asigura îndrumări. De asemenea, primăriile pot pune la dispoziţie şi serviciile unui jurist în acelaşi scop.

Citeşte şi De LUNI începe DISTRIBUIREA ajutoarele alimentare de la UE, în Alba Iulia. Cum procedează cei care NU au primit CUPOANE

Grupul de lucru de la nivelul Primăriei Alba Iulia pentru POAD este format din coordonator, asistent administrativ, responsabil juridic, cinci manipulanţi, responsabil tehnic, responsabil financiar şi trei responsabili măsuri auxiliare.

Distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014) se face la Alba Iulia în perioada 15-23 decembrie, la depozitul Comprodcoop Alba SRL aflat pe str. Iaşilor, nr. 71 (aceeaşi locaţie ca anul trecut – depozitul de la gară), între orele 8.00 – 16.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax