Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DJ 107, în zona industrială Ciugud, va fi modernizat și consolidat cu zid de protecție. Va avea și pistă pentru bicicliști

Publicat

Tronsonul din DJ107 situat de-a lungul zonei industriale din Ciugud, în apropierea șoselei de centură a municipiului Alba Iulia și viitoarei autostrăzi A10 va fi reparat și consolidat cu zid de protecție. Va fi amenajată și zonă de circulație comună pentru bicicliști și pietoni. Valoarea estimată a investiției este de 10,5 milioane lei, iar durata lucrărilor este de 14 luni.

Potrivit documentației tehnico-economice a investiției, acest tronson (între km 2+112 – km 4+587) pornește de la intersecția denivelată cu autostrada A10. De asemenea, face legătura direct cu drumul național DN1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia). În prezent, are stare tehnică încadrată în categoria ”rea”, cu fisuri și gropi.

Lucrările propuse pentru tronsonul de circa 2,4 km sunt de reparații și asfaltări carosabil, realizarea acostamentelor din piatră spartă, amenajarea rigolelor.

Acostamentele se vor realiza din piatră spartă. În cadrul proiectului se vor construi 3 podețe noi și un podeț dalat. Se vor amplasa două stații de autobuz. Se va amenaja o alee comună atât pentru bicicliști, cât și pentru pietoni cu o lățime de 2 m. Drumurile laterale se vor amenaja pe 25m cu aceeași structură rutieră ca și drumul principal. Se va asigura accesul la proprietăți prin același sistem rutier de pe drum.

În cadrul proiectului se va realiza un zid de protecție împotriva inundațiilor în lungime de 1919 m. Zidul de protecție se încastrează pe de o parte în rambleul de la Autostrada și pe cealaltă parte în rambleul podului de peste Râul Mureș. Cota coronamentului va fi 222.20 m.

Proiectul ” Reabilitare și consolidare drum județean DJ 107: Alba Iulia – (DN1) – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secășel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limită Județul Mureș” are o valoare de investiție de 10.526.420,640 lei (inclusiv TVA), din care C+M 9.573.533,30 lei (inclusiv TVA), din care:

– valoarea aferentă drumului este de 5.853.696,16 lei (inclusiv TVA), din care C+M 5.311.187,71 lei (inclusiv TVA).

– valoarea aferentă zidului de sprijin (dig de apărare) este de 4.672.724,48 lei (inclusiv TVA), din care C+M 4.262.345,59 lei (inclusiv TVA).

Proiectul este la faza de studiu de fezabilitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax