Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drum în zona Rimetea, reabilitat într-un proiect de valorificare a potenţialului turistic al Văii Aiudului, inaugurat sâmbătă

Publicat

Drumul judeţean 107M, care leagă zona limită a judeţelor Cluj-Alba, cu localităţile Rimetea-Colţeşti-Vălişoara, pe o lungime de 25 km, a fost inaugurat sâmbătă, 3 martie 2012, în localitatea Rimetea, în cadrul unei şedinţe în care reprezentanţii Regio alături de cei ai Consiliului Judeţean Alba au prezentat o situaţie tehnică a lucrărilor de reabilitare.

Drumul menţionat a fost reabilitat printr-un proiect de valorificare a potenţialului turistic şi economic al Văii Aiudului, cofinanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României. Valoarea totală a proiectului este de 26.885.419,61 lei.

Cei 25 km de drum judeţean au fost reabilitaţi prin proiectul „Valorificarea potenţialului turistic şi economic al Văii Aiudului prin reabilitarea infrastructurii de transport pe DJ 107M: lim. jud. Cluj-Rimetea-Colţeşti-Vălişoara, km 42+000-67+000”, cofinanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operaţional Regional „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii în zona Văii Aiudului şi mobilitatea populaţiei, bunurilor şi serviciilor. În plus, reabilitarea acestei porţiuni de drum are ca scop şi crearea unui cadru favorabil valorificării potenţialului turistic şi economic al zonei.

Proiectul DJ 107M a însemnat reabilitarea a 25 km de drum, 6 poduri reparate, 25 de podeţe refăcute, 22 de podeţe consolidate, 51 de podeţe reparate, 32 de podeţe laterale, 821,3 m de ziduri de sprijin, 36 drumuri laterale, peste 33 km şanţuri pentru scurgerea apelor şi alte reparaţii.

Prin reabilitarea acestui tronson de drum se  reduce timpul parcurs de autovehicule de la 66 la 37 de minute, iar media zilnică de autovehicule care trec prin această zonă a crescut cu 41,73%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. quetion

    sâmbătă, 03.03.2012 at 23:24

    bine, bine ca s-a facut in sfarsit si drumul asta pt. ca in zona aiudului nu prea se face nimik!
    Dar drumul proaspat facut de la Teius la Valea Manastirii cine-l repara ? Ca nici nu l-au terminat si prin Stremt si Geoagiu l-au spart sa introduca apa!
    Oare asa proiectanti, consilieri locali si primari tampiti sunt pe acolo de nu stiau ce trebuie facut?
    Sau asa se fac lucrurile in tara asta fara cap…unul face si altul strica ce a facut celalalt …vesnic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax