Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DN 1, ce traversează și Alba, este pe primul loc în topul drumurilor unde se produc cele mai grave accidente. Vezi unde sunt „punctele negre” din județ

Publicat

Poliția rutieră română a actualizat harta punctelor negre din trafic, adică a acelor tronsoane extrem de periculoase în care se înregistrează accidente grave de circulație, soldate cu decese sau persoane rănite grav. Pe primul loc în top rămâne DN1, care traversează și județul Alba. Locul al doilea este ocupat de DN2, iar pe locul trei se găsește DN7, care, de asemenea, trece prin Alba.

Numărul „punctelor negre” din România a ajuns în acest an la 138. Un „punct negru” este, potrivit definiției dată de polițiști, un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau rănite grav.

Pe DN1, polițiștii au identificat 37 de puncte negre, în care, în ultimii cinci ani, au avut loc 412 accidente rutiere, în care au murit 157 de persoane, iar alte 405 au fost grav rănite. De aceea, DN1- Bucureşti-Ploieşti-Braşov-Sibiu-Sebeş-Alba-Cluj rămâne cea mai periculoasă şosea din ţara. „Zilnic, pe această şosea circulă în medie cel puţin 16.000 de autoturisme pe orice sector de drum, cu maxime de trafic care ajung şi la o medie zilnică de 54.000 de autovehicule pe tronsoanele aglomerate”, au explicat specialişti din cadrul Poliţiei Rutiere.

Șoferii care circulă prin județul Alba trebuie să fie deosebit de atenți în două zone, marcate de poliția rutieră ca „puncte negre”. Unul dintre acestea este pe DN 1 la kilometrul 413, la ieșire din Aiud spre Miraslău, iar celălalt pe DN 7, la Vințu de Jos. Zeci de accidente grave s-au petrecut în aceste locuri.

Peste 149 de accidente grave, 27 de morți, 148 de persoane rănite grav și 64 de răniți ușor au fost înregistraţi în Alba pe parcursul anului 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bono

    vineri, 08.03.2013 at 13:45

    Politicieni si statistici de 2 bani: faceti autostrazi si drumuri moderne si vor disparea si „punctele negre”!

  2. Pingback: Tragedii pe şoselele din Alba: 146 de accidente grave, în 2013, până la mijlocul lunii decembrie. 27 de oameni şi-au pierdut viaţa | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax