Connect with us
Publicitate

BLAJ

DN 14 B, de la Blaj la granița cu județul Sibiu, reabilitat prin reciclarea materialelor uzate din drumul vechi

Publicat

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, alături de primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și șeful Secției Drumuri Naționale Alba, Liviu Hondola, au fost prezenți marți, 19 iulie a.c., pe șantierul de pe DN 14 B, unde se lucrează la modernizarea infrastructurii rutiere.

Este vorba despre așternerea unei mixturi asfaltice în cadrul lucrărilor de reciclare in situ a sistemului rutier, pe o lungime de 13,257 kilometri între municipiul Blaj și granița cu județul Sibiu, kilometrul 39.

Practic, sunt refolosite materialele vechi din sistemul rutier, inclusiv asfaltul vechi, care este reciclat. Prefectul de Alba spune că este o metodă care funcționează foarte bine și aduce economii mari investiției.

Lucrările sunt realizate în proporție de peste 65%.

Covorului asfaltic va fi turnat până la finaul acestei luni, pe toată lungimea de 13, 2 kilometri.

Lucrările sunt efectuate în regie proprie de către DRDP Cluj.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, Nicolae Albu a ținut să fie prezent la fața locului, pentru a fi informat, de către specialiștii din domeniu, despre stadiul și calitatea lucrărilor, care vor asigura în final fluidizarea circulației în zonă și siguranța participanților la trafic.

”Precizăm faptul că, ulterior finalizării lucrărilor, va urma amenajarea acostamentelor și decolmatarea rigolelor și a șanțurilor marginale” se arată în comunicatul instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax