Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

DN AGRAR GROUP SA preia ferma de vaci APOLD. Tranzacția a fost avizată de Consiliul Concurenței (P)

Publicat

DN AGRAR GROUP SA a primit avizul autorității Consiliului Concurenței din România, pentru achizitia fermei APOLD, de la Fondul de Investiții olandez GÂRBOVA CV.

Pentru efectuarea acestei tranzacții, DN AGRAR GROUP SA a obținut un împrumut de investiții în valoare de 13,8 milioane de euro, de la ING BANK N.V. AMSTERDAM, pentru care urmează ca, la finele lunii ianuarie 2022, să semneze contractele de finanțare.

În urma finalizării acestei tranzacții, DN AGRAR GROUP SA va deține integral capitalul social al fermei APOLD.

Ca date financiare înregistrate la finele lunii decembrie 2020, ferma APOLD avea o cifră de afaceri netă în valoare de 41,6 milioane lei, active imobilizate în valoare de 44 de milioane de lei și capitaluri proprii în valoare de 24,46 de milioane lei.

Obiective după preluarea fermei Apold

Obiectivul principal după preluarea fermei Apold este acela de a crește capacitatea de producție de lapte a fermei cu 50%, până la finele acestui an. Acest proiect de investiții include construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creșterea efectivului de animale și hală suplimentară de stocare a furajelor.

După finalizarea tranzacției, poziția financiară a fermei APOLD se va adăuga performanțelor financiare ale grupului de firme DN AGRAR GROUP SA, care înregistra, la 31 decembrie 2020, o cifră de afaceri în valoare de 38,2 milioane lei și active imobilizate în valoare de 57,6 milioane lei.

DN AGRAR GROUP SA devine cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România

Ferma DN AGRAR APOLD SRL are integrate producția vegetală și zootehnică, precum și managementul fermei în agribusiness-ul grupului de firme DN AGRAR, astfel că, după finalizarea tranzacției de preluare, nu va fi necesar un proces de tranziție al acestor activități.

“Tranzacția de preluare a fermei LACTO AGRAR SRL s-a încheiat cu succes la finele lunii decembrie 2021. Pentru ferma APOLD, estimăm că tranzacția se va finaliza în luna martie a.c.

Cu aceste achiziții, DN AGRAR GROUP SA va deveni cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Astfel, ne-am atins obiectivul propus odată cu lansarea demersurilor pentru listarea companiei pe piața AeRO, a Bursei de Valori București, respective acela de a fi cel mai mare producător de lapte de vacă și lider de piață ȋn România”, spune Jan G. de Boer, CEO-ul companiei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate