Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DN1 și DN7, „punctele negre” ale traficului din Alba. Vezi câte accidente s-au înregistrat în 2012

Publicat

Numărul de accidente grave și de persoane decedate în accidente a scăzut anul acesta comparativ cu 2011, însă numărul persoanelor grav rănite în evenimente rutiere a crescut în județul Alba. Cam așa se prezintă situația numerică a accidentelor din prima jumătate a lui 2012. Multe dintre accidentele grave s-au petrecut pe tronsoanele „negre” ale județului, binecunoscute de unii, însă subestimate de alții, care s-au aventurat la drum cu o viteză excesivă sau au intrat în depășiri periculoase și au sfârșit prin a-și pierde viața.

Șoferii care circulă prin județul Alba trebuie să fie deosebit de atenți în două zone, marcate de poliția rutieră ca „puncte negre”. Unul dintre acestea este pe DN 1 la kilometrul 413, la ieșire din Aiud spre Miraslău, iar celălalt pe DN 7, la Vințu de Jos. Zeci de accidente grave s-au petrecut în aceste locuri.

Totuși, în prima jumătate a anului 2012, numărul accidentelor grave a scăzut cu 4, de la 96, câte s-au înregistrat în aceeași perioadă a anului 2011, la 92; numărul persoanelor decedate a scăzut de asemenea, cu 13, de la 28 în 2011, la 15 în 2012. Pe de altă parte, numărul persoanelor grav rănite a crescut cu 6, de la 89 în 2011 la 95 în 2012.

„Putem spune că de la începutul anului până în prezent, numărul accidentelor grave a scăzut cu 4, al persoanelor decedate a scăzut cu 13, iar numărul persoanelor grav accidentate a crescut cu 6. Cauzele principale ale acestor accidente de circulație sunt viteza neadaptată la condițiile de drum și depășirea neregulamentară”, a precizat Dorin Davidaș, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax