Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DNA a CLASAT dosarul cu posibilele FRAUDE sesizate de OLAF cu privire la restaurarea Cetății din Alba Iulia

Publicat

DNA Alba Iulia a clasat dosarul penal deschis în 2016 prin care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu în urma unei sesizări a Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) cu privire la posibile fraude în cheltuirea banilor europeni destinați investițiilor pentru reabilitarea/ restaurarea Cetății Vauban din Alba Iulia.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) investighează cazurile de fraudare a bugetului UE și actele de corupție și de abatere gravă din cadrul instituțiilor europene și elaborează politica antifraudă. OLAF face parte din Comisia Europeană, dar este independent din punct de vedere operațional.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) este singurul organism al UE care are misiunea de a identifica, de a investiga și de a stopa actele de fraudă cu fonduri ale UE.

Potrivit unei adrese transmise în baza Legii 544/2001 către DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia, s-au cerut informații privind dosarul penal cu nr. 20/P/2016, DNA Alba a oferit doar informații generale dar nu și motivul clasării dosarului. Probabil, în urma cercetării a constatat că faptele nu există.

Din datele făcute publice se poate observa că în 15 ianuarie 2016, DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia în urma sesizării OLAF a înregistrat dosarul penal cu nr. 20/P/2016. Începerea urmării penale pentru posibile fraude în cheltuirea banilor destinaţi reablilitării a început în 22 februarie 2016. Cercetările înteprinse de procurorii DNA au mers până în anul 2017 când în 13 martie s-a clasat dosarul ce avea ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune, prin clasare dosarul neajungând pe rolul niciunei instanțe de judecată.

Bugetul Uniunii Europene finanțează numeroase programe și proiecte care îmbunătățesc viața cetățenilor din UE și din afara ei. Utilizarea necorespunzătoare a fondurilor acordate de la bugetul UE sau sustragerea de la plata impozitelor, a taxelor și a altor sume datorate care alimentează bugetul UE îi afectează în mod direct pe cetățeni și prejudiciază întregul proiect european.

Pentru restaurarea Cetății Alba Carolina municipiul Alba Iulia a beneficiat de peste 70 milioane de euro, Primăria Alba Iulia atribuind contractele de execuție a lucrărilor firmei Grup Corint SA, controlată de omul de afaceri Danil Sabău.

De-a lungul timpului între Primărie și Grup Corint SA, a existat o relație din care au rezultat mai multe contracte de execuție.

Primul contract public a apărut în anul 2007 și a fost în valoare de 1.168.220 RON, urmând în anul 2008 în valoare de 2.161.100 RON și 2009 unul dintre cele mai puternice contracte fiind de 33.629.700 RON.

În anul 2010 au existat trei contracte publice primul în valoare de 2.437.320 RON, al doilea de 685.318 RON, iar ultimul în valoare de 10.285.600 RON.

Ultimele contracte între primărie și Grup Corint au fost în 2011, și au fost în număr de 3, primul în luna februarie în valoare de 35.193.700 RON, al doilea în luna mai de 39.480.400 RON și ultimul în luna a 7- a doar de 468.140 RON. După aceea Grup Corint a intrat în insolvență, iar cele mai multe afaceri ale acționarilor au fost transferate pe alte firme.

Potrivit documentului, OLAF a sesizat DNA în legătură cu trei dintre contractele încheiate pentru reabilitarea Cetății Vauban, la care au existat suspiciuni de fraudă.

Sursă: Andrei Nicolae Popa, Termene.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Milu

    vineri, 11.05.2018 at 08:34

    Normal! Ca toate dosarele de coruptie din tara asta: fapta nu exista, s-a clasat dosarul, s-au achitat inculpatii. Ti se face greata cand vezi ca exista coruptie dar ne batem cu pumnii in piept ca e foarte bine. Cat priveste cetatea, se vede cu ochiul liber ce calitate extraordinara este in caramida utilizata ca deja se sfarama toata! Ce mai, lucru de mantuiala!

  2. Hamti damti

    vineri, 11.05.2018 at 23:11

    Olaf s a topit.regatul de gheata se face alb ca varul.caramida din 1700 rezista.elis ba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax