Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DNA Alba cercetează cum s-au făcut retrocedările către biserici în judeţele din Transilvania. S-au cerut documente și la primăriile din Alba

Publicat

sediu DNA Alba 1 Modul în care au fost retrocedate terenuri, păduri şi clădiri pentru biserici romano-catolice, greco-catolice şi reformate în judeţe din Transilvania a intrat în vizorul procurorilor DNA Alba.

Aceştia cercetează cazurile de retrocedări şi, potrivit unor surse din administraţia locală, au solicitat documente de la primării.

Cercetările vizează inclusiv judeţul Alba privind cazuri din ultimii 20 de ani.

Reamintim că în presa locală au fost amintite solicitări similare din partea DNA Albala Satu Mare. Este vorba despre imobile estimate la milioane de euro şi retrocedate Bisericii Romano-catolice, majoritatea fiind clădiri în care funcţionează şcoli sau instituţii publice pentru care administraţiile locale plătesc chirii.

Retrocedările au fost făcute atât în favoarea bisericilor, cât şi diverselor asociaţii sau ordine catolice. Potrivit unor surse din administrația locală,  DNA Alba a cerut și la mai multe primării din județul Alba documente complete privind retrocedările de imobile, terenuri sau păduri făcutăe în favoarea bisericilor romano-catolice, greco- catolice sau reformate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ddd

    joi, 26.03.2015 at 16:11

    Dar modul in care au fost improprietarite bisericile ortodoxe cu terenuri si paduri care nu le-au apartinut niciodata nu se cerceteaza? Exista extrem de multe localitati in Ardeal in care pana in 1948 nu a existat picior de ortodox iar acum bine mersi au deja cate 30 ha de padure. De unde provin acelea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax