Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: DNA Alba face PERCHEZIŢII în patru judeţe pentru fapte de corupţie, comise în ultimii zece ani. Descinderi la instituţii publice, firme şi domicilii

Publicat

DNA Alba 1 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.

UPDATE: O parte dintre percheziţii sunt la Şelimbăr, la primărie şi domiciliile mai multor angajaţi, inclusiv la primarul Daniel Maricuţa.

Anchetatorii fac percheziții, susțin surse judiciare, citate de Agerpres, la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro.

Potrivit surselor, percheziții au loc și la secretarul comunei Șelimbăr, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar și la alți consilieri locali, la foști primari sau viceprimari și la sediile unor societăți comerciale deținute de Maricuța prin interpuși.

De asemenea, sunt vizați de percheziții mai mulți notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucșă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela și BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

UPDATE 1: Un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit primarului, în schimbul eliberării autorizației de construcție și a altor documente, cu titlul de mită, apartamente în valoare totală de peste 1,8 milioane euro, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Potrivit surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor acțiuni de reciclare prin transferuri succesive între conturile oamenilor de încredere ai primarului, investite în acțiuni la fonduri de investiții.

De asemenea, sume mari de bani ar fi fost scoase în numerar, parte dintre acestea fiind depuse în conturile lui Maricuța, precum și în cele ale societăților controlate de acesta cu diferite titluri (împrumut, creditare societate, depunere numerar).

Primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, și apropiații acestuia, membri ai grupului infracțional constituit de edil, ar fi modificat și falsificat documente de punere în posesie, astfel ca, prin interpuși, să devină proprietari ai terenurilor aflate în zona comercială sau cea de centură a orașului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la prețuri foarte mari, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit acestora, Maricuța, care deține din anul 2000 funcția de primar al comunei Șelimbăr, ar fi constituit împreună cu persoane din primărie care dețin funcții de secretar, responsabili cadastru sau consilieri locali, o grupare infracțională ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei de la persoane care erau îndreptățite la reconstituire și vânzarea respectivelor terenuri unor investitori la preț mare.

Conform surselor, membrii grupului ar fi identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafețe mari de teren pe care aceștia, în frunte cu primarul Maricuța, le-au determinat să renunțe la dreptul lor pentru sume derizorii.

„În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax