Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DNA îl acuză pe fostul ministru Costel Alexe că ar fi primit 22 de tone de tablă. Combinații la un combinat siderurgic

Publicat

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare, prejudiciul stabilit fiind de peste 100.000 de lei.

Procurorii DNA îl acuză pe Alexe că ar i-fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Fost ministru PNL al Mediului, Alexe este actualul președinte al Consiliului Județean Iași.

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii DNA, precum şi 10 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

„În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 04.01.2021 at 18:47

    Incet, incet se dovedeste ca si PNL-ul asta este un musuroi de hoti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax