Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DNA-ul Pădurilor, adoptat în Camera Deputaților. DIIM va fi axată pe mafia lemnului

Publicat

Proiectul de lege care privește înființarea ”DNA-ului Pădurilor”, a fost adoptat în Camera Deputaților. DNA-ul Pădurilor, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), este o instituție pe modeul DIICOT sau DNA, dar care să activeze la nivel național, în combaterea  infracțiunilor împotriva mediului înconjurător.

De remarcat este faptul că proiectul inițiat de USR, a fost votat de PSD, în timp ce PNL și minortățile naționale s-au abținut de la vot.

Proiectul a fost inițiat de deputații USR Stelian Ion, Silviu Dehelean și Cornel Zainea și senatorii USR George Dircă, Allen Coliban și Mihai Goțiu.

Potrivit inițiativei USR, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), va funcționa în cadrul Parchetului General și va fi codusă de un procuror șef, numit de Președintele României.

Numărul maxim de posturi este prevăzut astfel: 295 de posturi de procuror, 40 de posturi de specialiști, 270 de posturi pentru personalul auxiliar de specialitate, economic și administrativ, 40 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară și 290 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară ce urmează a fi desemnați în următorii 5 ani (câte 50 pe an), potrivit radioeuropalibera.org.

Activitatea DIIM va fi axată pe tăierile ilegale de păduri, traficul de deșeuri, nerespectarea normelor antipoluare sau împotriva braconierilor.

Totuși ca să devină realitate, proiectul trebuie să fie adoptat în Senat, iar după să meargă spre promulgare la președintele României, Klaus Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 13.05.2020 at 21:04

    Da politia padurilor ce mai face ?
    Iar au pus de un aparat bine platit de la stat, care sa stea.Alo ! neamurile, organizati-va ca-i momentul.Gasiti-va repede cate o „grinda”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax