Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DNA va contesta decizia Curţii de Apel Alba Iulia privind cazul în care a fost dezincriminat abuzul în serviciu

Publicat

tribunal

Kovesi DNA va face contestație în anulare la decizia Curții de Apel Alba Iulia de a dezincrimina abuzul în serviciu în cazul fostului secretar al CJ Hunedoara Dan Daniel. Laura Codruța Kovesi a catalogat această hotărâre drept una „izolată”.

„Soluția de la Alba Iulia nu o pot comenta. După apariția acelei decizii, am analizat motivarea și am decis să atacăm cu contestație în anulare. Este o decizie izolată. În cursul anului trecut, au fost mai multe soluții de condamnare pe infracțiunea de abuz în serviciu. Nu a fost dezincriminat abuzul în serviciu de CCR. Nu avem de-a face cu o dezincriminare, este o soluție izolată. O să avem dacă mai sunt și astfel de decizii și, în cazul în care descoperim și altele, vom sesiza Procurorul General. Pentru motivul invocat în contestația la executare, pentru aceleași motive în situații similare, contestații au fost respinse. Deci, este o soluție izolată”, a declarat procurorul-șef al DNA.

Totodată, Kovesi a subliniat că, după publicarea deciziei CCR privind infracțiunea de abuz în serviciu, DNA a trimis în judecată, conform hotărârii Curții Constituționale, 1.170 de persoane acuzate de săvârșirea acestei infracțiuni.

„După publicarea deciziei CCR, la DNA în toate cazurile cu abuz în serviciu s-au făcut trimiteri în judecată în coformitate cu decizia CCR. Există dosare care au ca obiect infracțiuni în serviciu în ultimii trei ani: 1.170, judecate pentru abuz în serviciu”, a spus șefa DNA.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a constatat că prin hotărârea de condamnare a fostului secretar al CJ Hunedoara, Dan Daniel, nu s-a reținut că acesta ar fi încălcat în exercitarea atribuțiilor de serviciu prevederile vreunei legi, ordonanțe sau ordonanțe de urgență, ci doar pe cele ale unei hotărâri de Guvern, motiv pentru care fapta de abuz în serviciu a fost dezincriminată în cazul acestuia.

Vezi şi Curtea de Apel Alba Iulia a MOTIVAT soluţia de DEZINCRIMINARE a abuzului în serviciu. Funcționarul public a încălcat o hotărâre de guvern

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax