Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DNSC: 25 de atacuri asupra siteurilor unor instituții și companii din România, în ultimele 4 zile. Cine sunt atacatorii

Publicat

DNSC: 25 de atacuri asupra siteurilor unor instituții din România au fost înregistrate în ultimele 4 zile. Atacatorii sunt grupări afiliate Rusiei. 

În perioada 17 – 21 iunie 2024, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a documentat nu mai puțin de 25 de atacuri de tip DDoS împotriva unor site-uri din România, lansate de grupări de atacatori cibernetici afiliate Rusiei, a precizat instituția, într-un comunicat.

Site-urile vizate aparțin unor instituții publice din România, respectiv unor entități private din sectorul financiar-bancar, transport și telecomunicații, în această campanie fiind atacat inclusiv site-ul DNSC.

Echipa Directoratului a avertizat din timp organizațiile vizate, atacurile fiind anunțate în prealabil pe platforme de tip chat online folosite de atacatori și s-a aflat constant în legătură cu acestea pentru a oferi suportul necesar în mitigare, acolo unde este cazul.

Menționăm că nu au existat perioade de întreruperi însemnate a activităților site-urilor vizate. În unele cazuri, în funcție de volumul și complexitatea atacului, au existat perioade scurte, intermitente, de indisponibilitate a serviciilor.

Ce este un atac de tip DDoS

Atacurile de tip DDoS implică generarea unui flux masiv de cereri de conexiune, ceea ce poate duce la funcționarea cu intermitențe sau chiar la oprirea activității platformelor web vizate.

În timpul unui atac DDoS, actorii malițioși utilizează rețele de dispozitive compromise conectate la internet (cunoscute sub numele de botnet).

Procesul de identificare și blocare a adreselor IP folosite în atac este dificil din cauza provenienței lor diverse.

Având în vedere natura interconectată a infrastructurilor de comunicații, atacurile DDoS pot fi inițiate rapid și de la distanță, având potențialul de a afecta nu doar țintele vizate direct, ci și pe cele colaterale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax