Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doar 42% dintre candidații din Alba au obținut peste 7 la TITULARIZARE. Un singur profesor de nota 10

Publicat

Anul acesta, candidații la Bacalaureat au fost puțin mai bine pregătiți decât profesorii care au susținut examenul de Titularizare. Dacă la BAC doi elevi din județul Alba au reușit să obțină nota 10, la Titularizare doar un singur candidat a reușit să obțină punctaj maxim.

La nivel național, Alba se află printre cele 7 județe care au avut un singur candidat cu nota 10. Potrivit datelor transmise de ISJ Alba, din cei 464 de candidați, 42,7% au reușit să obțină notă de trecere care să le permită să se titularizeze pe unul dintre cele 76 de posturi scoase la concurs. Un procent de 78,5% din totalul candidaților au obținut peste nota 5, ceea ce le permite să obțină un post de suplinitor.

Un număr de 168 de candidați au reușit să obțină note între 5 și 7, iar alți 194 între 7 și 10. Nu au lipsit nici candidații care nu au scris decât pentru câțiva sutimi. Trei dintre cei peste 400 de profesori nu au luat nici măcar nota 2.

Anul acesta, doar un singur candidat a obținut nota 10 la titularizare. Este vorba despre învăţătoarea Ramona Milica Cinezan din Teiuş.

Deși județul nostru se află la coada clasamentului în ceea ce privește notele de 10 obținute de candidați la examenul de titularizare, există totuși județe precum Teleorman, Caraș Severin, Mehedinți, Vâlcea sau Ilfov unde niciun candidat nu a obținut nota maximă la examen.

În topul județelor cu cele mai multe note de 10 se află municipiul București, unde 19 profesori au obținut nota 10, fiind urmat de Iași (16 profesori), Cluj (11 profesori) și Timiș (8 profesori).

Candidații care nu sunt mulțumiți de nota pe care au obținut-o își mai pot depune contestațiile până astăzi la ora 15.00, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate în 8 august.

Anul acesta, la examenul de titularizare, un număr de 160 de profesori au reușit să obțină nota 10, mult mai puțin decât anul trecut când au fost obținute 220 note de 10.

În județul Alba s-au înscris la examenul de titularizare un număr de 553 candidați dintre care au fost prezenți în sală 500 de profesori iar 36 au ales să părăsească sala fără a susține proba scrisă.

După aflarea rezultatelor finale, în zilele de 9 și 12 august va avea loc repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată, ce se desfăşoară în centrele de concurs. De asemenea, în 14 august va avea loc repartizarea candidaților pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată.

Oana ALEXA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. observator

    miercuri, 07.08.2013 at 23:29

    Un articol si o analiza de nota 4, fara relevanta pentru un concurs de titularizare la nivel judetean, cand se amesteca bacalaureatul, situatia din alte judete si aceea la nivel national din anul precedent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax