Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Doar trei din cele 25 de cămine culturale de pe listele aprobate de Guvern vor intra în renovare în 2014. Vezi precizările lui Ion Dumitrel

Publicat

Din cele 25 de cămine culturale care au primit aprobare de la Guvern pentru reabilitare, anul acesta vor intra propriu-zis în renovare trei. Aceasta este declarația președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care susține că „povestea reabilitării căminelor culturale” cu care se laudă Guvernul este asemănătoare cu cea a Bazinului Olimpic, cu care „toată lumea s-a lăudat și banii nu mai mai venit”.

După ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a făcut publică lista așezămintelor culturale care vor fi reabilitate de către Compania Națională a Investiții, președintele Consiliului Județean Alba a ținut să facă niște precizări.

„Din lista aceea a așezămintelor culturale aprobate de Guvern pentru reabilitare, doar vreo 140 vor beneficia de finanțare anul acesta, adică aproximativ trei pe județ. Iar asta înseamnă că anul acesta încep lucrările de reabilitare la vreo trei dintre ele și se finalizează cam pe când se termină și mandatul actualului primar. Altele vor începe când acestea trei se termină și așa mai departe. Povestea cu cele 25 de cămine culturale este ca și povestea cu finanțarea Bazinului Olimpic de către CNI. Toată lumea s-a lăudat și nu au mai venit banii”, a declarat Ion Dumitrel.

La capitolul investiții, pentru Consiliul Județean Alba proiectele anului 2014 rămân asfaltarea de drumuri, introducerea sistemului de alimentare cu apă, a canalizării, renovări de secții la spitalul judetean.

„Săptămâna viitoare definitivăm planul de investiții pe anul 2014. Vom merge în continuare masiv pe drumuri, lucrări de alimentare cu apă, canalizare, modernizarea secțiilor din Spitalul Județean Alba. Vom finaliza sistemul microregional din zona Secașelor. Cât mai multe investiții. Am durerea că trebuie să cheltuim 7,5 milioane lei degeaba, pe sectorul social. Aceasta este prevederea unei Ordonanțe de urgență care ne obligă să adăugăm pe social 7,5 milioane lei din bugetul de dezvoltare a județului, bani ce trebuie cheltuiți pe consumul, îngrijirea celor instituționalizați”.

Teatrul pe care administrație județeană a anunțat că îl va construi în Cetatea Alba Carolina este încă departe chiar și de prima cărămidă. „Vom ajunge la faza în care să avem proiectul definitivat. Vom face un concurs în care să stabilim cum va arăta această instituție”, spune Dumitrel.

Bugetul total al Consiliului Județean Alba pentru anul 2014 este de aproximativ 2 miliarde lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax