Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doar unul din patru români crede că lucrurile merg în direcţia bună, în ţară. Care este situaţia în Europa

Publicat

cetateni, oameni, strada

oameniRomânii par să fie mai pesimişti. Doar unul din patru crede că lucrurile merg în direcţia bună în România, în scădere cu 7 puncte procentuale faţă de martie 2017. Asta arată eurobarometrul realizat de institutul Kantar, la comanda Parlamentului European.

România înregistrează cea mai mare scădere a încrederii populaţiei faţă de direcţia în care evoluează ţara, după Germania (-9).

Doar 25% dintre români consideră că lucrurile merg în direcţia bună, iar 62% cred că lucrurile merg în direcţia greşită, o creştere cu 10 puncte procentuale faţă de precedentul eurobarometru din martie 2017. Cu excepţia Marii Britanii (+14), România înregistrează cea mai mare creştere a populaţiei care crede că lucrurile merg în direcţia greşită.

La nivelul întregii Uniuni Europene pare să se înregistreze o foarte uşoară revenire a optimismului, în condiţiile în care 33% dintre cetăţenii europeni cred că lucrurile merg în direcţia bună – cu un punct procentual mai multe faţă de martie 2017 –  în timp ce 50% cred că merg în direcţia greşită (-2).

Sondajul a fost realizat în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în perioada 23 septembrie – 2 octombrie 2017 de Kantar Public.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax