Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dobândă zero la achiziţionarea unei maşini, de maximum 2 ori, pentru persoanele cu handicap grav. PROIECT, la Senat

Publicat

Persoanele cu handicap grav sau accentuat ar putea beneficia de subvenţionarea dobânzii la achiziţionarea unui autovehicul o dată la 15 ani, dar nu mai mult de două ori. Măsura este prevăzută într-o propunere legislativă pusă în dezbatere publică la Senat, fiind argumentată prin faptul că autovehiculul este un bun care se uzează în timp.

Propunerea legislativă pentru completarea art.27 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 26 iunie.

În prezent, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, pentru achiziționarea unui singur autovehicul, cu respectarea următoarelor condiţii:

  • plata la scadență a ratelor creditului;
  • valoarea creditului să nu depășească 10.000 de euro;
  • returnarea creditului să nu depășească 10 ani.

În cazul achiziționării de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depăși 20.000 de euro, perioada de rambursare fiind de 15 ani.

De aceste prevederi beneficiază şi familia sau persoana care are în îngrijire cel puţin un copil cu handicap grav sau accentuat.

Proiectul depus la senat completează aceste prevederi, introducând un nou alineat la art. 27 din Legea nr. 448/2006 potrivit căruia „persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de subvenţionarea dobânzii la achiziţionarea unui autovehicul o dată la 15 ani, dar nu mai mult de două ori”.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tuță Savin

    sâmbătă, 01.12.2018 at 19:08

    Vă salut.
    O persoană cu handicap de gradul unu de invaliditate grav , permanent ce pensie trebuie să aibă să poată beneficia de împrumut pentru un autoturism și să-l achite in 10 ani ?..…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax