Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doctorul Dorel Săndesc: Situația este extrem de gravă. Aproape toți cei care ajung pe secția ATI sunt nevaccinați

Publicat

”Situația este extrem de gravă”, astea au fost cuvintele doctorului Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie-Terapie Intensivă, despre evoluția cazurilor de COVID 19. 

Acesta a vorbit și despre cât de puțin timp rămân goale paturile de la ATI în aceste zile, dar și despre eforturile disperate ale medicilor de a salva toți pacienții ajunși în stare gravă.

„Situația este extraordinar de gravă. Astăzi (miercuri, 6 octombrie – n.red.) la video-raportul pe ATI, pe toată zona de Vest a României, pe ATI-COVID, nu există NICIUN loc liber. Toate sunt ocupate. S-au deschis 15 paturi noi în zonă s-au ocupat instant.

În două ore a fost plin. Facem eforturi în continuare să suplimentăm. 4 paturi se vor ocupa instant, în UPU sunt pacienți gravi, care sunt intubați și așteaptă ATI”, a anunțat medicul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie-Terapie Intensivă, miercuri, la RealitateaPlus, în emisiunea „Raport de zi”, cu Ana Maria Păcuraru, citat de DCnews.ro.

„Din păcate, noi am eșuat total, și ca popor, și ca autorități, si acum plătim această notă de plată grea pentru acest eșec, și cea mai grea notă o plătim noi, personalul, care suntem suprasolicitați.”, a mai spus vicepreședintele SRATI.

Dorel Săndesc: Este foarte dureros

Medicul a vorbit și despre jignirile pe care le-au primit medicii de la începutul pandemiei COVID. Majoritatea pacienților sunt nevaccinați, peste 90% dintre cei internați. Mulți dintre ei regretă că nu au făcut vaccinul până acum, când se luptă între viață și moarte pe un pat de spital.

„Este foarte dureros când acum vin la ATI, peste 90%, acei oameni care nu s-au vaccinat. Ne pare rău pentru ei. Dar ei sunt cei care un an și ceva de zile ne-au acuzat ca suntem mincinoși, criminali și naziști și acum ajung să sufere crunt.

Mulți regretă amarnic, dar de multe ori este prea târziu. Acesta e tabloul trist reflectat de oglinda unei pandemii, al țării noastre, al pandemiei, foarte dureros pentru noi”, a mai spus medicul ATI.

sursă: dcnews.ro

sursă foto: Facebook – Dorel Săndesc

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    joi, 07.10.2021 at 08:34

    Astia nevaccinati nu ar trebui primiti in spitale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate