Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: Bani pentru sport la Consiliul Județean Alba. 3,2 milioane de lei pentru cluburi și asociații. LISTA

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

Consiliul Județean Alba vrea să finanțeze cu aproape 3,2 milioane de lei trei programe sportive din județ. Un proiect în acest sens ar putea ajunge pe masa consilierilor județeni, în ședința de joi, 26 iulie. Documentul prevede alocarea din bugetul judeţului a 290.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, 108.005 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, respectiv 2.800.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Clubul Sportiv Municipal Volei Alba Blaj.

Un proiect privind aprobarea finanțării nerambursabile a programelor sportive: Dezvoltarea și promovarea fotbalului în județul Alba” al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, aferent anului competiţional 2018-2019, Performanţă la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia al Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, aferent anului 2018, Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj – Vicecampioană a Europei, performanţă unică în voleiul feminin românesc al Clubul Sportiv Municipal Volei Alba Blaj, aferent anului competiţional 2018 – 2019, inițiat de consilierii județeni Călin Radu, Dan Cherecheș și Dorin Sandea, ar putea fi inclus pe ordinea de zi a ședinței din data de joi, 26 iulie.

Citește și JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Relocarea policlinicii din Alba Iulia şi buget pe trimestrul al doilea

Potrivit Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările si completările ulterioare, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea programelor sportive ale cluburilor de drept public și privat înființate pe raza unităţii administrativ-teritoriale. De asemenea, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea programelor sportive desfășurate în raza județului Alba, de către asociațiile județene pe ramură de sport, federațiile sportive naționale, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba. De asemenea, tot prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se stabilesc condiţiile, criteriile şi procedura, precum şi cuantumul pe fiecare categorie de cheltuieli, respectiv fiecare categorie de participanţi la activităţile sportive.

Urmare a publicării Regulamentului privind condiţiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive și a contractului – cadru încheiat cu beneficiarii finanțării, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 117/2018, au fost depuse un număr de trei cereri de finanţare pentru următoarele programe sportive:

  • „Dezvoltarea și promovarea fotbalului în județul Alba” al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, aferent anului competiţional 2018-2019, înregistrat la registratura Consiliului Judetean Alba cu nr. 10209/2018;
  • „Performanţă la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia” al Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, aferent anului 2018, înregistrat la registratura Consiliului Judetean Alba cu nr. 12341/2018
  • „Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj – Vicecampioană a Europei, performanţă unică în voleiul feminin românesc” al Clubul Sportiv Municipal Volei Alba Blaj, aferent anului competiţional 2018–2019, înregistrat la registratura Consiliului Judetean Alba cu nr. 14566/2018.

Potrivit Raportului de specialitate, cererile de finanţare nerambursabilă, verificate de către Comisia constituită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Alba nr. 128/2018, au îndeplinit criteriile privind eligibilitatea, completitudinea și încadrarea cheltuielilor în legislația națională în vigoare și în Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive aprobat prin hotărârea mai sus menţionată, propunându-se alocarea din bugetul local al Judeţului Alba a sumelor de: 290.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, 108.005 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, respectiv 2.800.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a programului sportiv al Clubul Sportiv Municipal Volei Alba Blaj.

Categoriile de cheltuieli și cuantumul acestora, pentru programul sportiv Dezvoltarea și promovarea fotbalului în județul Alba” al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba:

Categoriile de cheltuieli și cuantumul acestora, pentru programul sportiv „Performanţă la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”:

Categoriile de cheltuieli și cuantumul acestora, pentru programul sportiv „Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj – Vicecampioană a Europei, performanţă unică în voleiul feminin românesc”:

Vezi AICI Proiectul de hotărâre.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax