Connect with us
Publicitate

CUGIR

DOCUMENT Condițiile pentru pensionare la Cugir, în 1947: Adeverință că ești în viață și că nu lucrezi în instituții de stat

Publicat

Un document inedit, din fondul arhivistic al Postului de Jandarmi Cugir, a fost postat pe contul de Facebook al Arhivelor Județene Alba. 

Documentul este din 1947 și se referă la solicitarea maiorului Dudnic Atanasie care cere o adeverință care să arate că este în viață.

Mai mult, pentru a ieși la pensie, acesta trebuia să dovedească faptul că nu lucrează la stat.

Practic, condițiile pentru pensionare în 1947, la Cugir, erau două: să fii în viață și să nu mai lucrezi în instituții de stat.

Textul documentului

”Domnule șef,

Subsemnatul Maior Dudnic Atanasie din Cercul Teritorial Hunedoara Deva, trecut la cere în Gradul Disponibil, domiciliat în comuna Cugir Jud. Hunedoara:

Vă rog să-mi eliberați un certificat constatar precum că sunt în viață și că nu ocup nici o funcție la Stat, Județ, Comună sau altă Administrație de utilitate publică, fiindu-mi necesar la întocmirea actelor de pensie.

Cugir la 27.11.1947”

De menționat că în perioada respectivă, din punct de vedere administrativ, Cugirul aparținea de județul Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax