Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Cum arată FORMULARUL de exprimare a consimțământului pentru testarea elevilor. Trebuie semnat de părinți

Publicat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat vineri că vor exista teste rapide în școli, dar pentru testarea copiilor va fi nevoie de acordul părinților.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă comună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, legată de redeschiderea școlilor cu prezență fizică a elevilor și profesorilor, în data de 8 februarie.

Formularul de exprimare a consimțământului poate fi descărcat AICI.

„Părinții trebuie să își exprime acordul pentru testare, este foarte important. Vor exista teste rapide în școli, o parte au fost deja distribuite către școli”, a declarat vineri ministrul Sănătății în conferința de presă comună cu ministrul Educației, după publicarea ordinului privind deschiderea școlilor.

Întrebat când ar trebui aceste formulare să fie semnate de părinți, Voiculescu a răspuns: „Recomandarea este să fie semnate cât mai curând posibil. Le vor găsi pe site-ul ministerului. În cazul în care nu există medic școlar, se va colabora cu DSP, cu medicul de familie din acea localitate.”

„Dacă refuză testarea la școală și nu anunță nici medicul familie, atunci DSP va lua decizia să nu poată participa la cursuri în continuare. Dacă este suspect”, a spus Voiculescu, răspunzând unei întrebări în acest sens.

„Pentru cadrele medicale este necesară instruirea privind testarea, se va face de azi, progresiv. Este esențial circuitul de raportare. Știm diferența dintre numărul de teste făcute și cel raportat, a mai spus Voiculescu.

Potrivit lui Voiculescu, fiecare test trebuie raportat în maxim 24 de ore către DSP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax