Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DOCUMENT: Declarația pe care românii trebuie să o arate la intrarea în Austria. Cei care nu o au, intră 14 zile în izolare

Publicat

Începând cu data de 10 iulie toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în țara respectivă doar dacă prezintă un certificat medical si o declarație pe propria răspundere (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile.

Cei care tranzitează Austria fără oprire nu au nevoie să prezinte documentele. 

Potrivit ministerului Sănătații din Austria Românii vor avea nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere pentru a tranzita Austria. Documentul trebuie să fie redactat în limba engleză sau germană şi să conţină testul negativ pentru infecţia cu coronavirus, efectuat în ultimele patru zile, anterior intrării în Austria. Mai jos modelul declarației:

Documentul poate fi descărcat de AICI: Declaratie Tranzit Austria

Vor exista controale stricte la frontiera din est, numărul poliţiştilor de frontieră fiind dublat.

Partea austriacă a comunicat ieri că, în cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, au informat că în următoarea perioadă va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

De asemenea, există posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria iar în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția că potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

În ultimele săptămâni, au fost ridicate majoritatea restricțiilor de deplasare pentru populație.

În cazul deplasării în spațiul public, trebuie respectate în continuare următoarele măsuri:

  • este interzisă apropierea la o distanță mai mică de un metru față de alte persoane. Sunt exceptate de la această regulă persoanele care locuiesc împreună.
  • sunt permise evenimente cu participarea a până la 100 de persoane (inclusiv căsătorii și înmormântări), fără restricții privind ora închiderii, cu excepția situațiilor de urgență în care trebuie aplicate măsuri de combatere a COVID-19. Restricțiile privind numărul de participanți la căsătorii și înmormântări sunt în vigoare până la 31.08.
  • purtarea de măști de protecție pentru acoperirea gurii și nasului este obligatorie în mijloacele de transport în comun, unități medicale, sau în unitățile care oferă servicii unde distanța socială nu poate fi respectată (e.g. frizerii). Începând cu 1 iulie, purtarea măștilor nu mai este obligatorie pentru ospătari în restaurante. Pot fi utilizate măști de protecție chirurgicale sau eșarfe. Nepurtarea măștii de protecție sau a eșarfei va fi sancționată de organele de poliție cu amendă.

Informații generale pentru lucrătorii sezonieri în Austria (toate sectoarele de activitate) pot fi accesate AICI

Informații pentru lucrătorii sezonieri în agricultură în Austria pot fi accesate AICI

Informații cu privire la sprijinul financiar de care pot beneficia întreprinzătorii și lucrătorii independenți români din Austria sunt disponibile AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax