Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: Deplasările locuitorilor din Alba, MONITORIZATE de Google. Date despre unde și cât de des mergem în această perioadă

Publicat

Cât de mult și-au schimbat locuitorii județului Alba obiceiurile în ultimele două săptămâni, cât de des mai merg prin locurile pe unde mergeau de obicei, aflăm dintr-o analiză realizată de Google, la nivel național. 

Deplasările în scopuri recreative și la cumpărături în zone comerciale au scăzut cu 83%. Deplasările la farmacie și la magazine de alimente au scăzut cu 58 de procente, iar mersul în parc s-a înjumătățit față de perioada anterioară. 

Și deplasările la locul de muncă au scăzut cu 45%, singurul capitol care a înregistrat o creștere de 12% fiind deplasările rezidențiale.  

Documentul poate fi consultat aici.

Statistica realizată de Google urmărește șase indicatori: zone comerciale și recreare, magazine alimentare și farmacii, parcuri, stații de tranzit, locuri de muncă și zonă rezidențială.

La nivel național, scăderea traficului din zonele comerciale și de recreere a scăzut cu 81%, în magazine alimentare și farmacii -53%, în parcuri -60%, în zonele de tranzit -72%, locuri de muncă -39%, zone rezidențiale +15%.

Google va publica periodic astfel de rapoarte, astfel încât să ajute autoritățile în luarea de măsurilor de prevenție și protecție pentru populație.

“În contextul pandemiei de COVID-19, se pune accent pe strategii de sănătate publică, precum distanţarea socială, pentru a reduce rata de transmisie a virusului. În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri.

Astfel se pot identifica blocajele în trafic sau orele în care anumite spaţii publice sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate şi anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19.

Începând de astăzi, Google publică prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populaţiei în contextul pandemiei COVID-19 – COVID-19 Community Mobility Reports, pentru a oferi date privind schimbările în mobilitatea populaţiei ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu şi altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei.

Aceste rapoarte ajută autorităţile, şi în acelaşi timp respectă politicile Google referitoare la confidenţialitatea datelor”, se arată într-un comunicat al Google.

Datele sunt menite să ghideze autoritățile, oferind date legate de schimbările care au apărut în drumurile pe care le fac oamenii, iar pe baza acestora să facă recomandări referitoare la orele de funcţionare a magazinelor sau să informeze serviciile de livrare la domiciliu.

  • ”Rapoartele vor afişa procentual creşterea sau descreşterea numărului de vizite pentru un anumit loc, fără să arate numărul absolut de vizite. Pentru a proteja confidenţialitatea, nu vor fi disponibile în niciun moment informaţii personale de identificare, precum locaţia unui individ sau mişcările sale. În cazul unor ţări, rapoartele vor oferi informaţii detaliate şi la nivel regional, pentru a răspunde astfel de nevoie urgentă de date″ – explicația Google.

Metadate. Datele care creează Community Mobility Report au la bază aceeaşi tehnologie de colectare de date anonime, pe care Google o foloseşte în toate produsele sale, susține compania. Este vorba despre datele oferite de dispozitivele mobile prin diferite aplicații legate de google, sau prin activarea localizării automate prin GPS.

Pentru aceste rapoarte este utilizată confidenţialitatea diferenţială, care permite obţinerea de rezultate de calitate ridicată fără identificarea nici unui individ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax