Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Guvernul a stabilit cuantumul burselor pentru elevi. Sumele minime pentru performanță, merit, studiu și ajutor social

Publicat

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 6 octombrie , cuantumul minim pentru bursele școlare de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar.

Sumele sunt cuprinse între 100 și 500 de lei în funcție de de categoria din care fac parte elevii și sunt stabilite pentru perioada anului școlar 2021-2022.

Guvernul precizează că autoritățile locale pot decide majorarea acestora cu condiția ca sumele să se încadreze în bugetele acestora.

DOCUMENTUL integral mai jos

HOTĂRÂRE pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi  de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care  se acordă în anul şcolar 2021 – 2022

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 82 alin. (1^1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:  DOCUMENT: HG-24

ARTICOL UNIC.
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în semestrul I al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 100 lei.

(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de:

  • a) 500 lei, pentru bursa de performanță,
  • b) 200 lei, pentru bursa de merit,
  • c) 150 lei, pentru bursa de studiu,
  • d) 200 lei, pentru bursa de ajutor social.

(3) Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

(4) Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, cu încadrarea în legea bugetului unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax