Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: LISTA celor 132 de laboratoare autorizate care vor putea emite rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă

Publicat

Un număr de 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, la nivel național, rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă începând de joi, 9 decembrie 2021. Până la finalul lunii, spun autoritățile, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie, potrivit unui anunț transmis Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Măsura vine în scopul aplicării „Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, HG adoptat miercuri.

Ce laboratoare din Alba sunt autorizate pentru emiterea rezultatelor la testarea Covid-19 cu validare rapida

Astfel, 132 de laboratoare sunt autorizate la nivel național să emită, începând de joi, 9 decembrie, rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă.

În județul Alba în prima fază sunt autorizate trei laboratoare:

  • Laboratorul DSP Alba,
  • Laboratorul Spitalului Județean de Urgență Alba (SJU)
  • Laboratorul Serviciului de Ambulanță Județean Alba (SAJ)

LISTA laboratoarelor autorizate poate fi văzută AICI: Document-laboratoare-autorizate-testare-covid-19

Ministerul menționează că, în cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie. În acest moment, ei pot efectua teste Covid-19 cu validare în 24 de ore.

„Operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii”, precizează Ministerul Sănătății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax