Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reportaj despre PSD la postul național de radio din Germania. Jurnaliștii au vizitat Alba24 pentru documentare

Publicat

r

Jurnaliștii postului național de radio din Germania au realizat un documentar despre PSD și Liviu Dragnea, care a fost difuzat în rețeaua lor specializată în știri și informații, www.deutschlandfunk.de.

În documentarea lor au ajuns și în redacția Alba24.ro, unde au stat de vorbă cu noi despre PSD, fiind în mod special interesați de modul în care a fost exclus din partid un primar de succes din județ: Gheorghe Damian de la Ciugud.

Norbert Mappes-Niediek (foto), jurnalist de orientare social-democrată, cunoscut, printre altele, pentru investigațiile sale privind mafia din Balcani, a fost prezent în România. De la Teleorman, la Ciugud și la București, a încercat să afle cum reușește PSD să rămână la putere atâția ani în România și care este profilul actualului lider, Liviu Dragnea.

După discuții cu jurnaliști și politicieni, acesta a descoperit că PSD seamănă foarte puțin cu partidele surori din Europa, că partidul se regăsește într-o confuzie ideologică și găsește similitudini cu Fidezs din Ungaria.

Fragment din documentarul realizat de jurnaliștii germani:

”Social-democrații din România. Un partid se uită pe sine” este rezultatul acestei documentări. Jurnalistul vorbește despre ”party capture”, sau capturarea partidului de către un cerc de apropiați ai lui Liviu Dragnea, majoritatea din Teleorman.

”Gheorghe Damian, popularul primar al comunei Ciugud, care a fost membru al acestui partid timp de aproape 20 de ani, a fost exclus.

„Pe 13 februarie, fără a fi chiar invitat, pe timp de noapte și ceață, am fost exclus din partid – la o așa-numită întâlnire. Am fost acuzat de trădare. Cum pot fi un trădător după ce am rezistat de ani de zile într-un cerc puternic dominat de liberali?

Ciugud este o comunitate de dat exemplu, iar cetățenii sunt plini de laudă. „Locuiesc aici timp de șapte ani. Când am venit, se înființau piste de biciclete și facilități de stocare a apei. Apoi a venit sistemul de canalizare „, spune vânzătorul de la magazinul din sat.

Jurnalistul unui ziar local din Alba Iulia, explică de ce a fost exclus acesta. ”Primarul din Ciugud este foarte cunoscut pentru ce a făcut pentru comunitate. Este social-democrat dar este atipic pentru administrația locală din județ. A fost acuzat că nu face greșeli, că este lipsit de colegialitate și că are relații de prietenie cu politicieni de la alte partide, o mare problemă pentru PSD”.

Colegialitatea – este marota care intensifică dezbaterea în interiorul partidului și creează presiune. Solidaritatea nu a fost experimentată de Gheorghe Damian.

”Da, sunt colegi, chiar lideri județeni ai partidului care nu au fost de acord cu decizia și care m-au sunat. Dar puteți vedea oriunde că PSD nu mai este un partid democratic. A devenit un partid dictatorial”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax