Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Documentarul „Colectiv”, primul film românesc nominalizat la premiile Oscar

Publicat

colectiv

Documentarul „colectiv”, de Alexander Nanau, a fost nominalizat la prestigioasele Premii Oscar. Este vorba despre o dublă nominalizare, la categoriile „cel mai bun film străin” și „cel mai bun documentar”. Este pentru prima dată în istorie când o producție românească intră în cursa finală pentru Oscar. 

„Colectiv” (România – Luxemburg), produs de Nanau şi Bianca Oana, a fost desemnat documentarul european al anului trecut, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film, care a avut loc în luna decembrie.

YouTube video

Documentarul spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul prezintă și culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor – cazul Hexi Pharma.

Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare și halucinante din spitale. De asemenea, filmul prezintă și întâmplări din interiorul Ministerului Sănătății, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

În urmă cu o săptămână, „Colectiv” a primit o nominalizare şi la premiile BAFTA, la categoria „cel mai bun documentar” iar  trofeele  vor fi acordate în 10 – 11 aprilie.

Premiile Oscar vor fi decernate anul acesta pe 25 aprilie, într-o ceremonie ce va avea loc la Los Angeles.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax