Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Documente: Răspunsul bizar al ministrului Cuc, interpelat în legătură cu construcția unui nod de autostradă la Cugir

Publicat


n

Răspuns cel puțin ciudat al ministrului Transporturilor, la o interpelare adresată de deputatul de Alba Florin Roman cu privire la construcția nodului de autostradă din dreptul orașului Cugir. Răzvan Cuc a reacționat la interpelare cu informații despre lucrările la Drumul Național 75 care străbate Munții Apuseni. 

”Referitor la întrebarea dumneavoastră, formulată în ședința Camerei Deputaților (…) având ca subiect Precizări privind construcția nodului de autostradă din dreptul orașului Cugir, vă comunicăm următoarele:

Nu sunt prevăzuți bani în bugetul anului 2019 pentru lucrări de reabilitare a DN 75. În cursul anului 2019 se vor executa lucrări de întreținere periodică, astfel.

  • pentru sectorul de drum DN75 km 40-60 a fost semnat contractul (…) în vederea efectuării lucrărilor de covoare asfaltice (…) în valoare de 3,671 milioane de lei, fără TVA
  • pentru sectorul de drum DN 75 km 149+784 -155+610, contractul în valoare de 1,147 milioane de lei, fără TVA.

Pentru restul sectoarelor de drum (…) se vor efectua lucrări de întreținere curentă” se arată în răspunsul ministrului.

Florin Roman a declarat că nu își poate explica logic răspunsul primit. ”După ce Viorica Dancilă a mutat Câmpia Libertății de la Blaj la Alba Iulia, dovedind încă o data că este o campioană a gafelor, un ministru din guvernul PSDragnea încurcă merele cu perele. Este cazul ministrului Transporturilor, domnul Cuc”. 

i

Acesta a spus că răspunsul la interpelarea pe care a trimis-o i-a sosit cu întârziere. ”Domnul Alexandru Cuc face o confuzie gravă între un nod de autostradă pe culoarul IV și două drumuri naționale din zona Munților Apuseni! Fie domnia sa nu știe ce a semnat, fie este un incompetent cu acte în regulă! După toate aceste gafe impardonabile, PSDragnea a inventat și brevetat o nouă unitate de măsură a prostiei guvernamentale…”dancilul”! O demisie ar fi un gest normal, dar ce mai poate fi normal în guvernarea PSDragnea?” a transmis Roman.

 

Autostrada Sebeș – rDeva trece pe lângă Cugir, fără ca acolo să existe un nod de intrare sau de ieșire. Orașul este unul foarte important din punct de vedere economic și chiar strategic din punct de vedere militar. Acolo se află mai multe fabrici românești și străine, dar și Fabrica de Arme Cugir, unde se produce armament și muniție de calibru NATO.

Accesul la autostradă, care nu a fost asigurat la construcția acesteia, ar fi foarte important pentru oraș, însă probabil o asemenea investiție nu va mai fi realizată niciodată. În același timp, Sebeșul are trei intrări/ieșiri de pe autostradă.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Publicat

Încă două confirmări de infectare cu coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății, vineri. Cele două teste au fost confirmate de laboratoarele de analize.  Un bărbat din Maramureș, care s-a îmbolnăvit în Italia, sosit în țară în 25 februarie.  Al doilea caz, o femeie din Timișoara.  Știre în actualizare.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Dragnea, accident în pușcărie. S-a lovit în timp ce muncea la o mașină

Publicat

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a suferit vineri un accident în penitenciar, unde ispășește o pedeapsă cu închisoarea.  Acesta s-a lovit la mână în timp ce repara ușa unei mașini de transport a deținuților, potrivit unor surse citate de televiziunile centrale.  Avocații lui Liviu Dragnea au anunțat că acesta a fost operat la mâna […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Detaliile înfiorătoare ale CRIMEI de la Războieni: Cum a fost UCISĂ femeia și apoi îngropată în cotețul pentru porci

Publicat

femeie moarta razboieni

Femeia găsită moartă în noaptea de 27 spre 28 februarie, într-un coteț ce aparține unui bărbat, C. A, din localitate Războieni, județul Alba, era dată dispărută de mai bine de 2 săptămâni. Femeia a plecat de acasă din 8 februarie, zi în care a și fost ucisă, dar lipsa ei a fost sesizată doar 9 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dosar de pensionare nesoluționat de 16 ani, în Alba. NEREGULI GRAVE descoperite la Casa Județeană de Pensii

Publicat

casa pensii

Nereguli grave au fost descoperite recent în urma unui control făcut la Casa Județeană de Pensii Alba. În urma verificărilor efectuate de de reprezentanții Casei Naționale de Pensii s-a descoperit un dosar de pensie nesoluționat din anul 2004, un altul din 2013, 69 din 2016 și peste 1.500 din 2017. Potrivit secretarului de stat în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate