Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Documente: Răspunsul bizar al ministrului Cuc, interpelat în legătură cu construcția unui nod de autostradă la Cugir

Publicat

n

Răspuns cel puțin ciudat al ministrului Transporturilor, la o interpelare adresată de deputatul de Alba Florin Roman cu privire la construcția nodului de autostradă din dreptul orașului Cugir. Răzvan Cuc a reacționat la interpelare cu informații despre lucrările la Drumul Național 75 care străbate Munții Apuseni. 

”Referitor la întrebarea dumneavoastră, formulată în ședința Camerei Deputaților (…) având ca subiect Precizări privind construcția nodului de autostradă din dreptul orașului Cugir, vă comunicăm următoarele:

Nu sunt prevăzuți bani în bugetul anului 2019 pentru lucrări de reabilitare a DN 75. În cursul anului 2019 se vor executa lucrări de întreținere periodică, astfel.

  • pentru sectorul de drum DN75 km 40-60 a fost semnat contractul (…) în vederea efectuării lucrărilor de covoare asfaltice (…) în valoare de 3,671 milioane de lei, fără TVA
  • pentru sectorul de drum DN 75 km 149+784 -155+610, contractul în valoare de 1,147 milioane de lei, fără TVA.

Pentru restul sectoarelor de drum (…) se vor efectua lucrări de întreținere curentă” se arată în răspunsul ministrului.

Florin Roman a declarat că nu își poate explica logic răspunsul primit. ”După ce Viorica Dancilă a mutat Câmpia Libertății de la Blaj la Alba Iulia, dovedind încă o data că este o campioană a gafelor, un ministru din guvernul PSDragnea încurcă merele cu perele. Este cazul ministrului Transporturilor, domnul Cuc”. 

i

Acesta a spus că răspunsul la interpelarea pe care a trimis-o i-a sosit cu întârziere. ”Domnul Alexandru Cuc face o confuzie gravă între un nod de autostradă pe culoarul IV și două drumuri naționale din zona Munților Apuseni! Fie domnia sa nu știe ce a semnat, fie este un incompetent cu acte în regulă! După toate aceste gafe impardonabile, PSDragnea a inventat și brevetat o nouă unitate de măsură a prostiei guvernamentale…”dancilul”! O demisie ar fi un gest normal, dar ce mai poate fi normal în guvernarea PSDragnea?” a transmis Roman.

 

Autostrada Sebeș – rDeva trece pe lângă Cugir, fără ca acolo să existe un nod de intrare sau de ieșire. Orașul este unul foarte important din punct de vedere economic și chiar strategic din punct de vedere militar. Acolo se află mai multe fabrici românești și străine, dar și Fabrica de Arme Cugir, unde se produce armament și muniție de calibru NATO.

Accesul la autostradă, care nu a fost asigurat la construcția acesteia, ar fi foarte important pentru oraș, însă probabil o asemenea investiție nu va mai fi realizată niciodată. În același timp, Sebeșul are trei intrări/ieșiri de pe autostradă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT mortal pe Autostrada Sebeş-Sibiu. Camion răsturnat pe carosabil, şoferul a decedat

Publicat

tir rasturnat

Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier grav petrecut duminică seara pe A1 Sebeş-Sibiu, între localităţile Aciliu şi Apoldu. Acesta conducea un camion care s-a răsturnat pe carosabil. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier este îngreunat, iar Poliţia face cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Camionul este răsturnat pe banda de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Intervenție nocturnă a ISU Alba la Cugir, pentru asanarea unui câmp de muniția rămasă neexplodată

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Detaşamentul Alba Iulia, a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre asanarea unui teren de muniţia  rămasă neexplodată. UPDATE: Reprezentanții ISU au anunțat că este vorba despre 4 proiectile vechi de aruncător, de calibru 82 mm. Reprezentanții instituției nu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate