Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Documente verificate cu mai multă atenţie, în Parlament

Publicat

Verificare cu mai multă atenţie. În acest mod ar putea fi interpretată concluzia discuţiilor de joi dintre premierul Emil Boc şi miniştri – cei care avizează iniţiativele legislative, în aşa fel încât « erori » cum a fost cea de marţi – când parlamentarii şi miniştrii au votat TVA de 5% pentru alimente şi neimpozitarea alimentelor – să nu mai fie posibile. Executivul a stabilit ca documentele de pe ordinea de zi din Parlament şi avizele date proiectelor de lege să fie verificate cu mai mare atenţie, iar secretarii de stat să ia parte constant la şedinţele comisiilor ce discută iniţiative legislative ce interesează ministerele respective. A fost hotărâtă o monitorizare lunară a stadiului în care se află diferite proiecte legislative în Parlament , de către secretarii de stat şi miniştri.

Reamintim că, marţi, 19 octombrie, cei 290 de parlamentari prezenţi în sala Camerei Deputaţilor, dar şi miniştri ca Elena Udrea (Ministerul Turismului) sau Gheorghe Ialomiţianu (Ministerul Finanţelor) au votat proiectul de lege propus de PSD, PC şi PNL, prin care a fost hotărâtă aplicarea unui nivel de TVA de 5% pentru alimentele de bază, dar şi neimpozitarea pensiilor sub valoarea de 2000 de lei. Ulterior, parlamentarii au reunoscut că votul s-a dat din greşeală, invocând producerea unei confuzii şi a lipsei de comunicare cu liderii grupurilor parlamentare. Ei au încercat să repare greşeala prin propunerea anulării celor două proiecte legislative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax