Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi administratori de firme din Alba, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul produs depăşeşte 53.000 de lei

Publicat

judecart

Doi administratori ai unor societăţi comerciale din Alba au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru evaziune fiscală. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi reţinut, fără a vira în termenul legal, contribuţii cu reţinere la sursă. Prejudiciul cauzat prin infracţiunile comise de cei doi se ridică la suma totală de 53.044 lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, prin rechizitoriu, la data de 30 martie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului Dan Alexandru Gligor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că, în perioada august 2008 – decembrie 2009, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul legal contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 22.414 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Alba Iulia.

De asemenea, procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalului Alba au dispus, prin rechizitoriu, la data de 30 martie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului Ion Nedelcu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada februarie 2009-decembrie 2009, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut fără a vira în termenul de 30 de zile prevăzut de lege, contribuţii cu reţinere la sursă ale angajaţilor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 30.630 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare, Judecătoriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bal ..muc

    luni, 02.04.2012 at 16:18

    dar noi cei de la finante ce am facut sa ne incasam creantele ???…am calculat majorari de intarziere si am incasat stimulente 2- 3 salarii lunare,ani la rand !!! …va rugam frumos sa ne iertati …”**********”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax