Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi ani de închisoare pentru tânărul de 27 de ani din Ocna Mureş care a provocat accident mortal pe DN1, după ce a condus băut şi fără permis

Publicat

tribunal

tribunal 1 Judecătoria Aiud a dat prima sentinţă pentru un tânăr de 27 de ani care a condus băut şi fără permis şi a provocat un accident rutier, pe DN1, în urma căruia alt tânăr a murit. Accidentul s-a petrecut chiar în ziua de Crăciun, anul trecut. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru cel aflat la volan. Magistraţii au decis pedeapsa de doi ani şi 10 luni închisoare, însă hotărârea nu este definitivă.

Din datele comunicate de poliţie imediat după accident, acesta s-a petrecut pe DN1, între Aiud şi Turda, pe raza localităţii Inoc.

„La data de 25.12.2015, ora 4.38, pe Drumul National nr. 1, la kilometrul 418 , în afara localității Miraslău, M.A.I., de 27 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce a condus un autoturism în direcţia Aiud-Turda, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă a pierdut controlul asupra autoturismului, răsturnându-se în afara carosabilului. În urma accidentului, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Ocna Mureş, pasager în autoturism, a decedat, iar un altul, în vârstă de 29 de ani, a suferit leziuni corporale uşoare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au constatat că avea permisul de conducere reţinut, pentru comiterea unei infracțiuni de vătămare corporală din culpă și conducere sub influenţa alcoolului, fapte comise la data de 13.08.2015.

La data de 25 decembrie a.c., poliţiştii din Aiud l-au reţinut pe şoferul vinovat de producerea accidentului, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea preventivă a lui, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere cu permisul suspendat şi conducere sub influenţa alcoolului”, se arată în comunicatul IPJ.

Potrivit deciziei Judecătoriei, A.I. Micu a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru conducre sub influenţa alcoolului (infracţiunea din 13 august 2015), 1 an şi 2 luni de închisoare pentru fapta similară din 25 decembrie 2015, 6 luni închisoare pentru conducere fără permis şi 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Instanţa a contopit pedepsele în cea mai grea pe care a sporit-o cu 10 luni rezultând condamnarea finală de 2 ani şi 10 luni de închisoare în regim de detenţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax