Connect with us
Publicitate

AIUD

Doi bărbați din Aiud care au pălmuit o fata de 14 ani, iertați de procurori. Care a fost motivul

Publicat

Un dosar deschis pentru loviri sau alte violențe pe numele a doi bărbați din Aiud a fost închis recent de magistrații judecătoriei din oraș. 

Este vorba despre doi bărbați care au pălmuit o minoră de 14 ani. Copila a aruncat alături de alte două persoane cu pământ în doi cai, animale care aparțiuneau celor doi bărbați.

Pentru a-i dat o lecția cei doi i-au aplicat minorei câte o palmă peste față.

În data de 21 martie 2023, judecătorii din Aiud au admis cererea procurorilor de confirmare a renunțării la urmărirea penală. Motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, ”în fapt, la data de 19.06.2022, persoana vătămată se întorcea spre locuinţa sa, împreună cu alte trei persoane, iar când au ajuns în zona cantonului CFR, au observat doi cai care erau legaţi.

Întrucât sora persoanei vătămate s-a speriat de cei doi cai, aceştia au început să arunce cu pământ înspre ei. în acel moment, suspecţii  s-au deplasat la faţa locului, au început să le adreseze injurii şi să-i întrebe de ce au lovit caii, şi i-au aplicat fiecare câte o palmă persoanei vătămate, în zona feţei”, se arată în documentul citat.

Pentru că gestul a fost unul redus și că bărbații au fost la prima abatere de la legea penală, procurorii au considerat oportună închiderea dosarului.

”S-a reţinut faptul că atingerile aduse valorilor sociale protejate nu sunt de o amploare deosebită.

Gestul de a lovi cu palma persoana vătămată este fără îndoială unul reprobabil, se reţine că atingerea adusă integrităţii fizice este una relativ redusă şi că, raportat la modul de comitere a faptei, atât urmările care s-au produs în mod efectiv, cât şi cele care s-ar fi putut produce, sunt de o anvergură relativ redusă.

Din analiza datelor referitoare la persoana suspecţilor remarcăm faptul că aceştia sunt la primul contact cu legea penală”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax