Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbaţi din Alba Iulia, amendați de jandarmi. S-au înjurat și amenințat cu bătaia, într-o piață

Publicat

masini jandarmi Doi bărbaţi în vârstă de 46 respectiv 38 de ani din Alba Iulia au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi pentru că s-au înjurat şi ameninţat cu bătaia, duminică, într-o piață. Incidentul a izbucnit pentru că unul dintre aceştia a refuzat să-şi schimbe adresa de domiciliu.

După ce s-a mutat din casa unui prieten, un bărbat din Alba Iulia a omis să-şi declare autorităţilor noua adresă de domiciliu. Aceasta a făcut ca toată corespondenţa, inclusiv amenzile încasate, să sosească la vechea adresă, spre nemulţumirea proprietarului.

Duminică, 13 decembrie, cei doi s-au întâlnit într-o piaţă săptămânală şi proprietarul i-a solicitat fostului chiriaş să-şi actualizeze datele din evidenţă. Între cei doi a izbucnit o ceartă pe timpul căreia nu s-au abţinut să se înjure, să se ameninţe cu acte de violenţe, să se scuipe şi chiar să se îmbrâncească reciproc.

Alertat prin apel la 112, un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi a acţionat pentru aplanarea conflictului. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit vinovăţia celor doi, constând în aceea că au indignat cetăţenii din jur şi au împiedicat buna desfăşurare a activităţilor într-un loc public.

Identificaţi ca fiind S.I. (46 de ani) şi B.I. (38 de ani), au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, primul cu 200 lei, iar al doilea cu 400 lei.

Amândurora li s-a atras atenţia că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile care vor fi luate împotriva lor ar putea să fie chiar de natură penală, având în vedere că legea penală incriminează tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, potrivit art. 371 CP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax