Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba Iulia au prins un tânăr care a tâlhărit o fată, în apropiere de Cetatea Alba Carolina. Decizia instanței

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia a fost condamnat recent la închisoare cu suspendare pentru o tâlhărie pe care a comis-o în apropiere de Cetatea Alba Carolina, în toamna anului 2020.

În fața anchetatorilor, tânărul a recunoscut că a băut țuică, bere, dar a și luat câteva pastile pentru a amplifica efectul alcoolului și că a recurs la actul de tâlhărie pentru a cumpăra mâncare. 

Mai exact, a smuls din mâna unei fete un telefon mobil, dar nu a ajuns prea departe deoarece doi bărbați aflați în zonă au fugit după el, l-au prins, l-au lovit și au recuperat telefonul fetei. 

Reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Alba au emis a doua zi după producerea tâlhăriei un comunicat de presă în care precizau că mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la locul faptei, unde în urma investigațiilor de teren l-au identificat pe tânăr care avea telefonul asupra sa.

Însă, în motivarea instanței, este precizat că tânărul a fost prins de doi bărbați care se aflau în zonă, iar minora și-a recuperat telefonul în acel moment.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT pentru tâlhărie. I-a furat unei fete telefonul mobil, într-o stație de autobuz

Toate detaliile tâlhăriei au fost făcute publice, în urma deciziei instanței din data de 22 iulie 2021.

Ce s-a întâmplat

În ziua de 6 septembrie 2020, inculpatul, a consumat aproape 300 de mililitri de țuică, o bere, dar pentru amplificarea efectului a luat și trei pastile de diazepam, acesta era alături de un prieten.

După ce a consumat băuturile alcoolice, au ieșit afară, în zona Cetății Alba Carolina. La un moment dat, în jurul orei 22.30, tânărul a observat un grup de fete, la ieșirea din Cetate, în apropierea stației de autobuz.

Atunci, tânărul i-a zis prietenului său să rămână în spate.

A mers spre grupul de fete, unde, una dintre minore avea un telefon în mână. S-a apropiat de minora în cauză, i-a tras telefonul din mână, însă aceasta ținea cu ambele mâini de mobil. Atunci tânărul a tras mai tare de telefon, iar pentru a-și asigura scăparea a lovit-o pe fată cu umărul și a fugit.

Însă, nu a ajuns prea departe: doi bărbați care erau în zonă alarmați de strigătele fetei au fugit după tânăr, l-au prins, l-au lovit, iar minora și-a recăpătat telefonul.

În fața anchetatorilor, tânărul a recunoscut fapta și a declarat că a furat telefonul pentru a-l vinde și a cumpăra mâncare.

Drept urmare, în data de 22 iulie 2021, tânărul a fost condamnat pentru tâlhărie calificată la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare și prestarea a 60 de ore de muncă în folosul comunității, la Muzeul Național al Unirii sau la Primăria Alba Iulia.

De asemenea a mai fost condamnat la plata a 800 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax