Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru că au luat trei copaci doborâți de furtună. Ce au decis judecătorii

Publicat

Doi bărbați din Alba au fost cercetați câteva luni, pentru că au luat trei copaci doborâți la pământ de fenomenele meteo. Aceștia au fost cercetați pentru furt de arbori, prejudiciul cauzat fiind de 100 de lei. 

Bărbații au zis ca au luat cei trei copaci deoarece aveau nevoie de lemne de foc. Fapta s-a petrecut la începutul lunii dcembrie a anului 2023.

În data de 26 martie 2024 după patru luni în care au avut dosar penal, magistrații Judecătoriei Blaj au luat o decizie în cazul lor. 

S-a întâmplat în data de 7 decembrie 2023. Atunci procurorii au reținut că suspecții au sustras trei arbori esență plop, uscați, pe care i-au găsit scoși din rădăcini,

doborâți la pământ de fenomene meteo, în pădurea inclusă în fondul forestier național, situată pe raza localității  UPI Veseuș, u.a.20, în locul Bercul Sânmiclăușului.

Materialul lemnos l-au secționat cu drujba, l-au încărcat remorca atașată la un motocultor și au plecat spre localitatea Sânmiclăuș.

În timpul deplasării, la ora 15.30 au fost legitimați de organele de poliție cărora le-au spus de unde provine materialul lemnos și i-au condus la fața locului.

volumul materialului lemnos este de 0,58 mc, iar prejudiciul cauzat este de 106,29 lei cu TVA.

Suspecții au recunoscut și regretat fapta, arătând că aveau nevoie de lemne pentru foc și au considerat în mod eronat că locul Bercul Sânmiclăușului nu face parte din fondul forestier național și nu comit nicio ilegalitate.

Între timp aceștia au plătit cei 100 de lei prejudiciul cauzat.

Drept urmare magistrații din Blaj au considerat că nu mai este nevoie ca dosarul să continue deoarece fapta una minoră. De asemenea continuarea procesului ar fi costat prea mult.

În data de 16 martie 2024, magistrații din Blaj au decis să închidă dosarul penal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vasile Vasile

    sâmbătă, 30.03.2024 at 19:09

    Polițiștii trebuie premiați, sau poate, chiar pensionați cu una specială. Că la câtă minte au../.

  2. Cityman

    duminică, 31.03.2024 at 08:44

    cu prostii dinastea se ocupa politia? si pe aia care fura cu peridoacele se fac ca nu-i vad.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax