Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbaţi, din Alba şi Sibiu, cu dosare penale pentru tăiere ilegală de arbori. Au fost prinşi în flagrant

Publicat

furt arbori Doi bărbaţi, din judeţele Alba şi Sibiu, sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au fost depistaţi, în flagrant, în timp ce au comis delicte silvice. Al treilea a fost prins la Blaj, cu lemn fără acte.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 18 ianuarie, poliţiştii din Cîlnic au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos. În urma unui control în teren, în locul numit  “Pietriș”, situat pe raza localităţii Cîlnic, au fost depistaţi doi bărbaţi, de 56 şi 31 de ani, primul din Apoldul de Sus, judeţul Sibiu, iar cel de-al doilea din comuna Câlnic, în timp ce tăiau, fără drept, arbori, de pe un teren aparţinând Primăriei Cîlnic.

Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere, fără drept, de arbori”.

În aceeaşi zi, poliţiştii de ordine publică din Blaj l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce transporta, cu o căruţă, material lemnos, pentru care nu deţinea documente legale.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. 1, lit. a din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca şi măsură complementară a fost indisponibilizat, în vederea confiscării, atelajului hipo cu care s-a efectuat transportul ilegal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 51 din 14 septembrie 2016, a fost modificată şi completată Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Potrivit noilor reglementări, complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, bunurilor destinate, folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei silvice, sunt indisponibilizate în vederea confiscării

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax