Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Doi bărbaţi din comuna Albac, REŢINUŢI de Poliţie. Au împuşcat ilegal un cerb în valoare de 12.000 de euro

Publicat

Doi bărbaţi din comuna Albac au fost reţinuţi de Poliţie, fiind bănuiţi că au împuşcat ilegal un cerb, trofeu de vânătoare a cărui valoare este estimată la 12.000 de euro. Poliţiştii au confiscat şi autoturismul şi arma folosite la comiterea infracțiunii.

Potrivit IPJ Alba, în 12 mai , poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii faţă de doi bărbaţi, de 49 şi 41 de ani, din comuna Albac, sunt bănuiţi de comiterea unei fapte de braconaj cinegetic.

În noaptea de 11/12 mai, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare al Fondului Cinegetic 4 Valea Bistrii, cu privire la faptul că este posibil ca pe fondul de vânătoare să fi avut loc o faptă de braconaj.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni s-a deplasat imediat în zonă, iar în urma verificărilor efectuate a identificat o autoutilitară, condusă de un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoutilitară, o armă de vânătoare şi muniţia aferentă acesteia, iar la o distanţă de cca 500 de metri au găsit leşul unui cerb.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba a rezultat că, în noaptea de 11/12 mai,  şoferul autoutilitarei, împreună cu un alt bărbat de 41 de ani, din comuna Albac, ar fi participat la o vânătoare fără a deţine autorizaţie, în afara perioadei legale de vânătoare şi folosind dispozitive de iluminare. Astfel ar fi împușcat un cerb a cărui valoare a fost estimată la 12.000 de euro.

Poliţiştii le-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, ulterior fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Totodată au luat măsura indisponibilizării, în vederea confiscării, a autoutilitarei şi armei folosite la comiterea infracțiunilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax