Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Doi bărbaţi din Lunca Mureşului, cercetaţi pentru pescuit în perioada de prohibiţie pe apele de şes, cu unelte neautorizate

Publicat

Doi bărbaţi din Lunca Mureşului sunt cercetaţi de poliţişti pentru pescuit în perioada de prohibiţie pe apele de şes, cu unelte neautorizate, după ce au fost prinşi pe malul râului Mureş. Poliţiştii reamintesc că în perioada 8 aprilie – 6 iunie este interzis pescuitul în scopul comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Ocna Mureş, au surprins în flagrant, joi, pe M.P. (27 ani), din comuna Lunca Mureşului, în timp ce pescuia în albia râului Mureş, pe raza satului Gura Arieşului, cu un crâsnic. Unealta a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării, iar faţă de suspect se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie, deţinere de unelte neautorizate şi pescuitul cu unelte şi scule neautorizate.

Tot joi, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lunca Mureşului s-au sesizat cu privire la faptul că, miercuri, în jurul orei 17.00, I.I. (46 ani) din comună, a pescuit în albia râului Mureş, tot folosind un crâsnic. Bărbatul este cercetat pentru aceleaşi fapte.

În vederea respectării normelor legale, Poliţia reinformează cetăţenii cu privire la faptul că, potrivit Ordinului 400/15.03.2013 a Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, pe perioada 8 aprilie-6 iunie se instituie măsura de prohibiţie pentru pescuitul, pe apele de şes, în scopul comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax