Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bărbaţi din Sebeş, ARESTAŢI pentru TENTATIVĂ de OMOR, după un scandal în cartierul Kogălniceanu

Publicat

arestat, catuse

Doi bărbaţi din Sebeş au fost arestaţi preventiv în urma unui scandal petrecut în 15 martie, în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiu. Cei doi sunt acuzaţi de tentativă de omor şi tulburarea liniştii publice.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a transmis, luni, detalii despre acest caz:

„Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus la data de 17.03.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale, împotriva inculpaților Pădurean Marian în vârstă de 42 ani și Dani Alin Silviu în vârstă de 30 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Iniţial, la data de 15.03.2018, ora 21.49, Poliţia municipiului Sebeş a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în fața unui bloc din cartierul Kogălniceanu are loc un scandal public.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 15.03.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 C.pen., constând în aceea că în data de 15.03.2018, în jurul orelor 21.40, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane care s-au lovit.

Prin ordonanţa din data de 16.03.2018 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de loviri şi alte violenţe, prev. de art. 193 alin.1 C.pen., în cea de tentativă la omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 C.pen. și implicit declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba”.

Porcurorii mai precizează că în 15 martie, în jurul orei 21.40, „între persoana vătămată Z.I.C. şi suspectul DANI ALIN SILVIU, care se aflau în față unui bloc din cartierul Mihail Kogălniceanu, al Municipiului Sebeș, a izbucnit un conflict spontan, împrejurare în care, suspectul a lovit-o cu palma de 2 ori pe victimă, fără ca aceasta să reacţioneze în vreun fel. Între timp la faţa locului şi-au făcut apariţia membrii familiei Z., respectiv persona vătămată Z.I., tatăl lui Z.I.C., precum şi  fratele şi mama celui din urmă, dar şi suspectul PĂDUREAN MARIAN, concubinul surorii suspectului DANI ALIN SILVIU, care avea asupra sa un levier, obiect contondent pe care i l-a dat suspectului DANI ALIN SILVIU.  Suspectul DANI ALIN SILVIU a început să-l lovească pe Z.I.C. cu levierul în zona capului, de mai multe ori, folosind partea ascuţită a acestuia, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat 30-35 zile de zile de îngrijiri medicale, în situația în care nu survin complicaţii, aşa cum rezultă din Certificatul medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legal Alba.

Apoi, suspectul PĂDUREAN MARIAN a luat levierul şi i-a aplicat lovituri în cap, de mai multe ori, victimei Z.I., cauzându-i leziuni traumatice, respectiv plagă contuză parietal stânga, fractură cominutivă cu înfundare parietal stânga, contuzii cerebrale parietale stânga, echimoză coapsa dreaptă; și care au necesit pentru vindecare 70-75 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, menționându-se de asemenea conform Certificatului medico-legal emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba, că leziunile suferite au pus în primejdie viața victimei”.

Procurorii au propus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpații Pădurean Marian și Dani Alin Silviu pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.03.2018 şi până la data de 16.04.2018 inclusiv.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba și ai Poliției municipiului Sebeş.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax