Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bărbați din Sebeș condamnați pentru trafic de droguri. Ofițierii DIICOT îi urmăreau în timp ce vindeau cannabis tinerilor

Publicat

Doi bărbați din Sebeș au fost condamnați joi, 12 ianuarie 2023, de magistrații Tribunalului Alba pentru trafic de droguri, soluția pe scurt fiind disponibilă pe portalul instanțelor de judecată. 

Este vorba despre doi bărbați care vindeau cannabis, numele de piață folosit în Sebeș fiind ”lapte”. După condamnare motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

Potrivit motivării instanței, anchetatorii DIICOT Alba Iulia aveau informații că de mai mulți ani unul dintre inculpați planta și creștea cannabis la o fermă de la marginea Sebeșului, în proximitatea austostrăzii.

Supravegheați de DIICOT în timp ce vindeau droguri tinerilor din Sebeș

Din motivarea instanței reiese că cei doi erau supravegheați de cei de la DIICOT chiar în timp ce vindeau droguri unor tineri din oraș, parte dintre aceștia fiind minori.

Mai mult de atât, în timp, chiar au introdus și agenți sub acoperire care au cumpărat de la cei doi droguri. Este vorba despre sute de tranzacții făcute de cei doi în mai mulți ani.

Tranzacții probate de anchetatorii DIICOT.

Potrivit motivării instanței, ”în urma cercetărilor efectuate în dosarele privind traficul de droguri, organele de cercetare au constatat că(…) cultiva de câțiva ani cannabis la ferma familiei de lângă Sebeș, într-o zonă retrasă și nelocuită unde obișnuia să locuiască adesea împreună cu mama sa.

Semințele de cannabis au fost aduse din Spania unde acesta a locuit pentru o perioadă de aproximativ 15 ani. Drogurile provenite din cultura proprie erau comercializate, în principal, consumatorilor din zona Sebeș.

Pe cale de consecință, au fost începute activități de supraveghere tehnică ale mai multor persoane bănuite a fi implicate în comercializarea drogurilor. S-a constatat că acesta comercializa droguri atât prin intermediul lui (…) cât și în mod direct, actele de vânzare fiind efectuate inclusiv prin intermediul mamei sale la ferma din zona Moldița.

Din interceptările convorbirilor telefonice și din supravegherea video, audio sau prin fotografiere efectuate în urma încheierilor pronunțate de către judecătorului de drepturi și libertăți în baza cărora au fost emise mandatele de supraveghere tehnică au fost confirmate activitățile privind comercializarea drogurilor de către cei doi inculpați către consumatori din zona Sebeș.

Astfel, din procesele verbale de redare a convorbirlor telefonice rezultă discuții pe care cei doi le aveau fie între ei, fie cu diverși clienți care se aprovizionau de la aceștia.

În discuțiile purtate se folosea argoul ”lapte” referindu-se la cannabis și vizau întâlniri de genul celor dintre dealer și client ori întâniri dintre cei doi inculpați pentru furnizarea drogurilor.

Multe din aceste întâlniri aveau loc la ferma din zona Moldița pe care inculpatul o administra împreună cu mama sa. Din discuțiile redate prin procesele verbale de supraveghere tehnică rezultă conversații cu diverse persoane care erau preocupate să achiziționeze droguri de la inculpați”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea în motivarea instanței se menționează că DIICOT Alba Iulia a reușit să probeze că unul dintre cei doi vindea droguri din 2018.

”Cu privire la inculpatul (…) s-a reținut că în perioada 2019 – 08.06.2022, în baza unei rezoluții infracționale unice, a vândut/oferit droguri de risc mai multor consumatori/unui colaborator sub acoperire, respectiv a deținut fără drept droguri de risc și obiecte pe care s-a pus în evidență THC.

O cantitate importantă de droguri a fost descoperită la ferma de animale situată la periferia municipiului Sebeș, precum și în imobilul situat în județul Alba, locuri în care s-au descoperit droguri de risc și obiecte pe care s-a pus în evidență THC.

Cu privire la inculpatul (…) s-a reținut că în perioada 2018 – 08.06.2022, în aceeași zonă a municipiului Sebeș, în baza unei rezoluții infracționale unice, a vândut/oferit droguri de risc mai multor consumatori/unui colaborator sub acoperire, respectiv a deținut fără drept droguri de risc și obiecte pe care s-a pus în evidență THC”, se mai arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

În data de 12 ianuarie 2023, cei doi au fost condamnați în primă instanță de magistrații Tribunalului Alba.

P.N.P a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

P.A.Ș. a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia magistraților Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi contestată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax