Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbați din Sri Lanka, depistați cu ședere ilegală în Alba. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

Publicat

Doi bărbați din Sri Lanka, aflați în situaţii ilegale au fost depistate joi de poliţiştii de imigrări din Alba, în urma controalelor efectuate. În ambele cazuri au fost emise decizii de returnare.

Potrivit Inspectoraului General pentru Imigrări Alba Serviciul pentru Imigrări Alba, la data de 5 octombrie 2023, poliţiştii de imigrări din Alba au efectuat acţiuni de control pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost depistaţi, în situaţii ilegale, doi bărbaţi din Sri Lanka, ambii în vârstă de 47 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în scop de angajare în muncă, iar la momentul depistării se aflau în şedere ilegală.

La finalizarea verificărilor, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar la ieşirea din ţară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul serviciului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”, au transmis polițiștii de la Imigrări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax