Connect with us
Publicitate

CUGIR

Doi bărbați, tată și fiu, din Alba, condamnați după ce au tâlhărit un vecin pentru bani de bere. Ce s-a întâmplat

Publicat

inchisoare bere

Doi bărbați din Cugir, tată și fiu, au fost condamnați la închisoare cu executare și suspendare, după ce au tâlhărit un alt bărbat, pentru că nu aveau bani de bere. 

Bărbatul tâlhărit de cei doi era chiar un vecin din blocul în care aceștia locuiau și se întorcea acasă. După ce l-au tâlhărit și l-au amenințat cu moartea dacă va anunța poliția, cei doi au mers și și-au cumpărat bere din banii furați. 

Însă bărbatul a alertat oamenii legii, cei doi au fost reținuți, anchetați și apoi condamnați de magistrații Judecătoriei Alba Iulia. O primă decizie a fost dată în data de 17 decembrie 2021.

Ce s-a întâmplat

În dimineața zilei de 8 iunie, în jurul orei 5.50, un bărbat intra în scara de bloc unde locuiește. Afară, pe trepte, cei doi bărbați, tată și fiu stăteau și beau alcool. La un moment dat unul dintre cei doi ”i-a strigat victimei să se oprească și să-i dea bani să-și cumpere o bere, persoana vătămată intenționând să-i dea acestuia suma de 3 lei compusă din monede de 50 de bani fiecare”, se arată în motivarea instanței.

Nemulțumiți de banii oferiți, unul dintre cei doi a l-a lovit pe bărbat ”cu pumnul în față și spate, victima amețind de durere, fiindu-i cauzate leziuni la nivelul gurii. Pe fondul temerii create de loviturile primite, persoana vătămată a scos din buzunar portmoneul din care intenționa să ia suma de 5 lei și să o dea făptuitorilor, l-a deschis, moment în care inculpatul i l-a smuls din mână, iar din interior i-a sustras din acesta suma de aprox.500 lei, compusă din bancnote de 100, 50, 10, 5 și 1 leu”, au mai precizat magistrații în motivare.

”Ulterior, portmoneul i-a fost restituit victimei de către inculpat iar în timp ce aceasta se deplasa spre apartamentul său, situat la parterul blocului, același inculpat i-a aplicat mai multe lovituri cu palma peste cap, totodată amenințând-o cu moartea dacă va sesiza fapta poliției”, se mai arată în motivare.

Cu banii furați, fiul agresorului a mers la un magazin de unde a cumpărat băutură și alimente.

Bărbatul tâlhărit a mers la poliție unde a raportat agresiunea.

Deși fiul agresorului nu l-a lovit pe acesta, a asistat la tâlhărie și cu banii furați a mers la magazin de unde a cumpărat mai multe bunuri.

Pedepsele primite

Cel care l-a bătut pe bărbat și i-a furat banii a fost condamnat de judecători  la pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie în stare de recidivă postexecutorie.

Fiul acestuia a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tâlhărie, cu suspendare.

Decizia magistraților Judecătoriei Alba Iulia nu a fost definitivă.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax