Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bătrâni din Blaj, băgați în spital de un bărbat care a intrat în locuința acestora și a încercat să îi tâlhărească

Publicat

Doi bătrâni de 78 și 83 de ani, din dintr-o localitate din Blaj au fost bătuți în propria casă de un bărbat de 31 de ani, care a lucrat în trecut ca și zilier în gospodărie acestora.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 27 martie, 2020, când sub influența băuturilor alcoolice, K.I. Mihai a intrat peste cei doi vârstnici pentru a-i tâlhări. Vecinii au fost cei care au anunțat poliția, alertați de țipetele de ajutor ale celor doi bătrâni.

La scurt timp polițiștii l-au prins pe făptaș, iar magistrații Judecătoriei Blaj au admis cererea de arestare preventivă pe numele acestuia.

Bătrânii au fost internați în spital.

Potrivit IPJ Alba, un bărbat din Blaj, cercetat pentru tentativă de tâlhărie, a fost reținut de polițiști și prezentat în fața magistraților. A fost arestat preventiv după ce, beat fiind, ar fi pătruns peste doi vârstnici și i-ar fi agresat, pentru a obține de la ei banii sau bunurile de valoare.

La data de 28 martie 2020, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii față de un bărbat de 31 de ani, din Petrisat, Blaj, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de tâlhărie.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în seara zilei de 27 martie 2020, în jurul orei 22.15, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi pătruns în locuința unei familii de vârstnici din Petrisat, și, folosind violența și amenințările, ar fi încercat să obțină bani și bunuri de valoare.

Ulterior, ar fi renunțat la rezoluția infracțională și ar fi părăsit casa vârstnicilor fără să sustragă bani sau bunuri.

Polițiștii au fost sesizați de către vecinii vârstnicilor care au auzit strigătele acestora de ajutor, iar la scurt timp l-au identificat pe bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, la domiciliul său.

Din cercetări a rezultat că acesta le cunoștea pe victime, întrucât ulterior lucrase în gospodăria acestora, ca și ziler.

Cele două victime au fost transportate la spital, prezentând multiple leziuni traumatice.

Bărbatul a fost prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru tentativă de tâlhărie calificată, iar ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Blaj, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.(….) dispune arestarea preventivă a inculpatului K. I. – MIHAI ( …) pe o durată de 30 de zile, de la 28.03.2020 şi până la 26.04.2020, inclusiv, faţă de inculpat fiind pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, prevăzută de art. 32 rap. la art. 234, alin. 1, lit. d şi f din Codul Penal. Emite mandatul de arestare preventivă nr.8/UP/28.03.2020. (…), se arată în decizia pe scurt a Judecătoriei Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax