Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bunici din Alba se luptă în instanță pentru a obține dreptul de creștere a nepoților. Copiii, părăsiți și traumatizați de mamă

Publicat

Doi bunici din Alba se luptă în instanță pentru a obține dreptul de creștere a nepoților. Este vorba despre doi copii cu vârste sub zece ani, care au fost lăsați de izbeliște de mama lor. 

Cei doi copii au fost născuți în Spania, dar mama lor, nora celor doi reclamanți, nu s-a ocupat de creșterea lor. 

Un prim proces a fost câștigat de cei doi bunici, la Judecătoria Blaj, în data de 6 august 2024. Aceștia au cerut ca instanța să stabiliească domiciliul minorilor, la adresa lor.

Procesul s-a desfășurat pe cale specială, sub formă ordonanţă preşedinţială. În paralel bunicii au deschis un proces în civil pentru a stabili definitiv domiciliul celor mici.

În motivarea instanței, bunicii au precizat de ce vor să îi aducă pe copii la domiciliul lor.

Minorii traumatizați de mama lor

Potrivit motivării instanței minorii sunt traumatizaţi de mama lor de foarte mult timp iar împotriva acesteia au acţionat si autorităţile spaniole în perioada în care locuia cu aceştia în Spania. Dar în momentul în care a văzut cât de serioasă este problema aceasta a părăsit Spania şi a venit cu copiii în România.

Şi aici au fost sesizate autorităţile române şi există dosar penal pe rol, dar nu avansează, iar acum pârâta i-a părăsit si a plecat în străinătate, fără a şti exact domiciliul acesteia.

Mama copiilor, are o atitudine iresponsabila faţă de proprii copii. Aceştia sunt supuşi la violenţe fizice de nedescris, sunt înfometaţi si puşi să cerşească pentru a avea ce manca, sunt lăsaţi nesupravegheaţi cu zilele, desculţi şi flămânzi pe străzi.

Aceasta obişnuieşte să se prostitueze, consumă alcool si droguri, iar copiii nu reprezintă o prioritate pentru aceasta”, au notat magistsrații.

Bunicii au cerut să aibă grijă de copii pentru a le oferi un viitor mai bun și pentru a avea grijă de ei.

Magistrații au admis cererea celor doi și au stabilit domiciliul copiilor la locuința bunicilor până când dosarul principal va fi soluționat de instanța de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate