Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi candidați PSD din Alba, cu decizii definitive de la ANI, admiși pe listele electorale. Decizia Tribunalului Alba

Publicat

Tribunalul Alba a respins, definitiv, luni, 17 august, contestaţiile formulate în legătură cu admiterea a doi candidaţi considerați de ANI cu probleme de integritate, Dănuţ Bârzan la Lupşa şi Traian Ursaleş la Meteş.

Solutia pe scurt: Admite excepţia invocată de procuror a nulităţii absolute a sentinţei civile nr. 384/2020 pronunţată de Judecătoria Câmpeni. Admite apelul declarant de reclamantul PENCIU IOAN RADU, având jud. Alba şi procesual ales la Av. Bogdan Tomuleţiu, cu sediul în Mun. Alba Iulia, str. Trandafirilor, nr. 16 birou 5,15, jud. Alba împotriva Sentinţei civile nr. 384/2020 pronunţată de Judecătoria Câmpeni în dosar nr. 1202/203/2020. Anulează sentinţa civilă atacată şi procedând la judecarea în fond a cauzei:

Respinge contestaţia formulată de reclamantul PENCIU IOAN RADU , jud. Alba în contradictoriu cu pârâtul BÂRZAN DĂNUŢ VASILE , jud. Alba. Menţine Hotărârea nr. 5/14.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală nr.45 Lupşa. Fără cheltuieli de judecată.

Fără cale de atac. Pronunţată astăzi 17.08.2020, ora 1600, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în minuta Tribunalului Alba, privind candidatura lui Dănuț Bârzan la Meteș.

Primarul în funcţie din comuna Lupşa, Dănuţ Bîrzan (PSD) a pierdut, definitiv, în 17 septembrie 2018, procesul prin care a contestat raportul ANI care îl plasa în conflict de interese.

De asemenea, Traian Ursaleş, fost primar la Meteș, a pierdut în februarie 2019 procesul prin care a contestat și el un raport al ANI.

În aceste decizii, celor doi politicieni nu li s-a interzis prin deciziile definitive inițiale dreptul de a alege şi de a fi ales ci doar acela de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani și probabil asta a contat în decizia Tribunalului Alba.

Cei doi candidaţi PSD vor fi prezenţi pe buletine şi vor putea fi votaţi de alegătorii din cele două comune.

Am învins PNL Alba. Cu toate că PNL Alba avea dreptul de a face recurs, cu privire la sentința de acceptare a candidaturii mele, data de judecătoria Alba Iulia, doar până duminică seara, la ora 21,30, PNL Alba a depus contestație cu cca 16 ore întârziere, motiv pentru care recursul trebuia declarat ca tardiv.

Totuși recursul s-a judecat ieri la tribunalul Alba, iar azi dimineață s-a afișat sentința definitivă, prin care a fost respins recursul PNL Alba, prin care a rămas definitivă hotărârea de acceptare a candidaturii mele , iar eu voi candida și cu ajutorul lui Dumnezeu și a cetățenilor Comunei Meteș, voi fi din nou primarul Comunei Meteș. PNL , in loc sa se ocupe cu treburile comunei, ei și-au pierdut energia cu reclamații și contestații.

Oare chiar așa va este frica că pierdeți alegerile. Pentru a va convinge de ceea ce spun va atașez și sentința definitivă. Așadar, dragi susținători, mai avem un pas. Victoria este aproape. Cu Dumnezeu înainte. Ne întâlnim la Primărie” a scris Ursaleș pe contul său de Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax