Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi cetăţeni din Alba Iulia au fost amendaţi cu câte 1.000 lei fiecare, pentru comerţ ilegal

Publicat

Doi cetăţeni din Alba Iulia au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi, cu câte 1.000 lei fiecare, deoarece au fost surprinşi în timp ce efectuau acte ilegale de comerţ. Marfa oferită spre vânzare a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi se aflau în parcarea amenajată în faţa unui supermarket din municipiul Alba Iulia şi acostau clienţii, oferindu-le spre vânzare două seturi de cuţite. Interpelaţi de jandarmi, cei doi au recunoscut că nu deţin acte legale de provenienţă a bunurilor tranzacţionate şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătorii ambulanţi au fost identificaţi ca fiind  L.A. Sorin, de 27 de ani şi L. Sergiu, de 23 de ani, ambii din Alba Iulia şi au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, marfa găsită asupra lor a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

„Având în vedere că, în perioada estivală, de regulă, se înregistrează o mai mare frecvenţă a acestor fapte, reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. Facem  un apel către cetăţeni, să sesizeze la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigurăm că vom acţiona prompt pentru eradicarea acestora ori de câte ori vom fi solicitaţi”, arată jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax