Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi cetăţeni din Republica Moldova şi Turcia, aflaţi ilegal pe teritoriul judeţului Alba. Cazurile au fost depistate la Alba Iulia şi Cugir

Publicat

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba au identificat doi cetăţeni străini din Republica Moldova şi Turcia, care se aflau ilegal la Cugir, respectiv Alba Iulia. Cei doi au fost sancţionaţi şi vor fi obligaţi să respecte prevederile legale.

Cu ocazia unui control efectuat în oraşul Cugir, a fost depistată cu şedere ilegală, R.S. în vârstă de 41 ani, din Republica Moldova, care a avut reglementat dreptul de şedere temporară în scop de reîntregirea familiei, însă nu a întreprins niciun demers pentru prelungirea acestuia. Întrucât este membru de familie al unui cetăţean român, persoana în cauză a fost îndrumată să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 800 lei.

Într-o altă acţiune desfăşurată în municipiul Alba Iulia, a fost depistat cu şedere ilegală Y.H. din Turcia. Din verificările efectuate a rezultat faptul că, pe numele cetăţeanului străin anterior a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului naţional, pe care nu a respectat-o. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului au emis o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale  pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax