Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi cetăţeni străini, din India şi Turcia, prinşi de poliţiştii de la Imigrări fără documente legale pe teritoriul judeţului Alba

Publicat

pol

Un tânăr de 23 de ani şi un bărbat de 53 de ani, cu cetăţenie indiană, respectiv turcă, au fost avertizaţi să părăsească ţara, de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba. Cei doi au depăşit perioada legală pentru care aveau dreptul de şedere în România.

Poliţiştii de la Imigrări au desfăşurat în perioada 8 – 10 iulie o  serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Cu aceste ocazii, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, R.R.S. şi D.M., cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani,  unul din India şi celălalt din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul din Turcia a intrat în ţară în baza unei vize Schengen eliberată de către autorităţile unui stat membru UE, iar, la expirarea dreptului de şedere de 5 zile, nu a părăsit teritoriul României, totalizând un  număr de 3 zile de şedere ilegală.  Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au luat măsura sancţionării contravenţionale a străinului, pentru şedere ilegală cu amendă în valoare de 400 lei, pe numele său fiind emisă o comunicare pentru părăsirea teritoriului, prin care este obligat să părăsească România în termen de 3 zile.

Într-o altă acţiune desfăşurată în comuna Ighiu, a fost depistat cu şedere ilegală cel de-al doilea cetăţean străin, pentru care anterior a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului naţional, pe care nu a respectat-o. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au emis o decizie de returnare prin care cetăţeanul indian este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax