Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi dintre suspecţii crimei din Sibiu rămân în arest. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile formulate de către aceștia

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a respins joi, 18 ianuarie, ca nefondată, contestaţia depusă de către unul dintre suspecţii crimei din 6 noiembrie 2023 de la Sibiu, Marian C. M., împotriva deciziei de arestare preventivă emisă de către Tribunalul Sibiu.

Totodată, instanţa a respins ca tardivă contestaţia formulată de către un alt suspect, Laurențiu G., împotriva aceleaşi încheieri din noiembrie 2023 a Tribunalului Sibiu.

„Respinge ca tardivă contestaţia formulată de către contestatorul- inculpat G.L., împotriva încheierii penale nr. 105/CC/2023 din data de 19.11.2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu (…), pe care o menţine. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul-inculpat M. M. C., împotriva încheierii penale nr. 105/CC/2023 din data de 19.11.2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu (…), pe care o menţine”, se arată în soluţia pe scurt publicată joi pe portalul CA Alba Iulia.

Fiecare contestator-inculpat este obligat de instanţă la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.

Iniţial, contestaţia formulată de către Marian C. M. ar fi trebuit să fie judecată de către Curtea de Apel Alba Iulia în data de 28 noiembrie 2023, scrie Agerpres.ro.

Judecarea cauzei a fost mai întâi amânată pentru 6 decembrie, apoi pentru data de 25 ianuarie, „faţă de lipsa inculpatului contestator pentru când se emite cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales”.

Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a preschimbat termenul din 25 ianuarie pentru 11 ianuarie, când a amânat pronunţarea pentru 15 ianuarie şi, mai apoi, pentru 18 ianuarie.

Pe 4 ianuarie, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia depusă de către un alt suspect în dosar

În 4 ianuarie, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia depusă de către Laurențiu G. împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care s-a confirmat, în 30 decembrie, arestarea preventivă dispusă în lipsă.

Doi dintre bărbaţii care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, respectiv unul în Scoţia – Laurenţiu G., altul în Irlanda de Nord – Marian C. M.. Cel de-al treilea suspect, Cosmin C. Z., nu a fost găsit.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv. Bărbatul este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, iar pe unul dintre aceştia l-ar fi sprijinit să plece din ţară.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax